Tandkliniek CDC misleidt patiënten

vrijdag 09 januari 2015 Leestijd: 1 min.

Tandarts behandeling 1 /

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

vrijdag 09 januari 2015 Leestijd: 1 min.

Zondag 11 januari (22.35 uur NPO2)

De managers van tandkliniek CDC uit Best misleiden patiënten door zich voor te doen als tandarts. In onze uitzending komende zondag is te zien hoe managers Rob en Erik Dral intake gesprekken met de patiënt hebben en behandelplannen opstellen. De patiënten zijn in de veronderstelling dat ze een tandarts tegenover zich hebben. Maar dat is niet zo.

We werden getipt door meerdere voormalige patiënten van het CDC die in de veronderstelling waren dat de eigenaren, de gebroeders Dral, tandarts waren. Ook een van onze redacteuren heeft zich undercover aangemeld bij de CDC voor een intake gesprek. Hem wordt verteld dat hij een afspraak heeft met de tandarts. Maar te zien is dat er een uitgebreid behandelplan wordt opgesteld door eigenaar Dral. Baliemedewerkers en telefonisten melden dat hij tandarts is.

Op de website van de tandkliniek is op een filmpje te zien hoe stylist Roy Donders zijn gebit laat behandelen door op gezonde tanden kronen te zetten. Eigenaar Dral wordt hierin opgevoerd als tandarts. Inmiddels heeft CDC, na een interview met ons, de website aangepast. De gebroeders Dral worden nu tandheelkundig adviseur genoemd.

Ook meldde zich een tandarts die ernstige kanttekeningen zet bij de behandeling die de 24 jarige stylist Roy Donders ondergaan heeft. Hij stelt dat het onverantwoord is en voorspelt ernstige ontstekingen. Het zichzelf presenteren als tandarts zonder dat je daarvoor de juiste papieren hebt is strafbaar. We hebben de Inspectie voor de Gezondheidszorg daarom op de hoogte gesteld.

Ons andere onderwerp in deze uitzending:

Waarom kan een psychiater die veroordeeld is voor het bezit van kinderporno nog werken met patiënten?

Lees meer over

Gezondheid en zorg Foute Dokters
Verkenning Research Opnames Uitzending

227 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Hoe kan het dat zorgverleners zonder BIG-registratie of met een beroepsverbod in het buitenland wél in Nederland aan de slag zijn? De Monitor over foute dokters en een falend BIG-register.
Alles over dit onderzoek