Tandarts Veizi krijgt in 2011 Brits beroepsverbod

vrijdag 08 augustus 2014 Leestijd: 1 min.
Daan Jansen

Verslaggever

daan.jansen@kro-ncrv.nl

vrijdag 08 augustus 2014 Leestijd: 1 min.

Groot-Brittannië heeft net als Nederland een openbaar register waar je zorgverleners op kunt zoeken. Alleen is het Britse systeem opgedeeld in een register voor artsen (GMC) en een register voor tandartsen (GDC). De Britse registers zijn wel een stuk uitgebreider dan het Nederlandse BIG-register.

Zo kunnen we in de GDC-database veel terugvinden over de geschrapte tandarts S. Veizi. Er staat een uitgebreid verslag van de hoorzitting die gehouden is naar aanleiding van klachten over zijn behandelingen, functioneren en zijn declaratiegedrag.

Verslaggever Daan Jansen zegt: : Lees hier meer over Veizi

We lezen dat Veizi onder meer fouten heeft gemaakt met wortelkanaalbehandelingen, verkeerde diagnoses heeft gesteld, iemand in de lip heeft gesneden, fouten heeft gemaakt bij de pijnbestrijding en dat hij valse declaraties heeft gedaan. Over de ernst van zijn fouten zegt de GDC-commissie: ‘Uw fouten en misdragingen waren zo ernstig dat dit uw bevoegdheid om als tandarts te functioneren aantast.’

Veizi wordt op 3 augustus 2011 ‘erased with immediate suspension’. Hij gaat in hoger beroep, maar de High Court wijst dat af en zet zijn schorsing om in een definitief beroepsverbod.

We zoeken verder naar verhalen rond Veizi, zowel in Engeland als in Nederland. Denkt u ons hierbij te kunnen helpen, laat het ons weten via ons tipformulier.

Lees meer over

Gezondheid en zorg Foute Dokters
Verkenning Research Opnames Uitzending

227 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Daan Jansen

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Hoe kan het dat zorgverleners zonder BIG-registratie of met een beroepsverbod in het buitenland wél in Nederland aan de slag zijn? De Monitor over foute dokters en een falend BIG-register.
Alles over dit onderzoek