Tandarts doet aangifte tegen Achmea vanwege openbaring patiëntgegevens

vrijdag 21 augustus 2015 Leestijd: 0 min.

Daniël Joffe - Tandarts_0 /

Judith Meulendijks

Redacteur

judith.meulendijks@kro-ncrv.nl

vrijdag 21 augustus 2015 Leestijd: 0 min.

Tandarts Daniel Joffe uit Steenwijk, die ook een rechtszaak heeft aangespannen tegen Achmea, heeft daarnaast aangifte gedaan bij het OM tegen de zorgverzekeraar. Volgens hem heeft Achmea de correspondentie tussen hem en de zorgverzekeraar naar de rechtbank gestuurd en daarmee geopenbaard. In die correspondentie zaten ook patiëntgegevens: hun namen, BSN-nummers, geboortedata en adresgegevens.


Ook enkele patiënten om wier gegevens het gaat zouden aangifte hebben gedaan.

Lees meer over

Gezondheid en zorg Dokters in de knel
Verkenning Research Opnames Uitzending

53 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Judith Meulendijks Redacteur

Judith Meulendijks bijt zich graag vast in onderwerpen. Zij maakt graag helder vertelde verhalen over falende overheidsprocessen, en dan vooral over de mensen die daarvan het slachtoffer zijn. Ze heeft een sterk rechtvaardigheidsgevoel en probeert met haar werk als journalist bij De Monitor de samenleving een beetje beter te maken. Tipgevers, zeker ook van buiten de Randstad, kunnen bij haar terecht voor een luisterend oor. Zij worden echter niet op hun blauwe ogen geloofd; boven alles moet een verhaal kloppen. Judith’s interesse is breed, maar ligt in hoge mate bij justitie, zorg, digitalisering en (medische) privacy.

Lees verder
@judith_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Zorgverzekeraars controleren via een computersysteem het declaratiegedrag van alle zorgverleners, waaronder huisartsen. Als volgens dat systeem iemand ‘meer dan gemiddeld’ declareert, w...
Alles over dit onderzoek