Systeem beroepsziekten gevisualiseerd door studenten Hogeschool Utrecht

zaterdag 05 december 2015 Leestijd: 1 min.

Studenten3 /

Yvonne Verkaik

Redacteur

yvonne.verkaik@kro-ncrv.nl

zaterdag 05 december 2015 Leestijd: 1 min.

Vier studenten van de Hogeschool Utrecht hebben voor hun opleiding een visualisatie gemaakt over het thema beroepsziekten. In de afgelopen weken hebben zij zich verdiept in het dossier Ziek door mijn werk. En deze informatie omgezet naar een mooie animatie. Waar lopen mensen tegenaan als ze vermoeden dat hun werk hen ziek gemaakt heeft? Wat zijn de grootste knelpunten?

Klik op de onderstaande afbeelding voor de volledige visualisatie. Op dit moment is de visualisatie mobiel nog niet te bekijken: bedrijfsarts-in-dubio.jpg

Wie hebben deze animatie gemaakt?

Adil el Jazouli
23 jaar, vierde jaar Digitale Media en Communicatie. Heeft zich vooral bezig gehouden met het animeren van de illustraties op de website.

Marjolein van Wouden
23 jaar, derde jaar Communicatie en Multimedia Design. Heeft zich vooral bezig gehouden met het inhoudelijke deel en de illustraties.

Rosalie Schraven
19 jaar, derde jaar Journalistiek. Heeft zich vooral bezig gehouden met het inhoudelijke deel en de illustraties.

David van Valkengoed
23 jaar, vierde jaar Communicatie en Multimedia Design. Heeft zich vooral bezig gehouden met de technische kant van het project.

Lees meer over

Werk en inkomen Ziek door mijn werk
Verkenning Research Opnames Uitzending

Ziek door mijn werk

Research

Deel jouw ervaring 182 andere artikelen in onderzoek
Uitzending is geweest op maandag 27 april 22:05u, NPO2

591 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Yvonne Verkaik Redacteur

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Lees verder
@verkaiky

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

De Monitor onderzoekt de werkplek. In het verleden deden we onderzoek naar beroepsziekten en hoe het systeem op mensen met klachten reageert. Nu doen we onderzoek naar de kantoortuin.
Alles over dit onderzoek