SP: Dit is niet meer van deze tijd

donderdag 01 oktober 2015 Leestijd: 0 min.

screenshotwindmolens /

Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

bastiaan.hetebrij@kro-ncrv.nl

donderdag 01 oktober 2015 Leestijd: 0 min.

Windenergie komt negatiever in het nieuws dan nodig omdat de overheid haar ambitie om meer duurzame energie te produceren doordrukt. Juist als ze meer met inwoners overlegt, is er meer draagvlak en is dat beter voor het milieu. Dat zeggen een aantal mensen die we hebben gesproken voor ons dossier Inspraak: burger versus overheid.

Tweede Kamerlid Smaling (SP) noemt een voorbeeld uit Friesland, waar bewoners vanaf het begin betrokken waren en waar de windmolens op veel meer steun konden rekenen. Zo is er een dorp waar bewoners kunnen meedoen via crowdfunding.

Heeft u het gevoel dat u door de overheid buitenspel bent gezet, meldt het ons: demonitor@kro-ncrv.nl

Lees meer over

Wonen en leefomgeving Inspraak
Verkenning Research Opnames Uitzending

68 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Bastiaan Hetebrij Verslaggever

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Lees verder
@bhetebrij

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Bij grote bouwprojecten van de overheid is er vrijwel altijd onvrede bij omwonenden. Hoeveel invloed en inspraak hebben zij bij de bouwplannen wanneer er een weg of een windmolen in hun achtertuin ...
Alles over dit onderzoek