Solliciteren bij de lokale afhaalchinees

dinsdag 09 september 2014 Leestijd: 1 min.
Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

bastiaan.hetebrij@kro-ncrv.nl

dinsdag 09 september 2014 Leestijd: 1 min.

Hoewel ons meldpunt 'werkloos en boos' al enige maanden geleden is geopend, krijg ik nog elke dag e-mails binnen waarin mensen hun ervaringen delen. En die houden me bij de les: het gaat economisch inmiddels weer iets beter, maar veel werklozen blijven gewoon wanhopig. Hier twee recente voorbeelden:

“Ik ben gezond, mankeer helemaal niks. Ben niet dik, kaal, ingeslapen en ben 'bij' qua zowat alle technische ontwikkelingen, websites en software. Heb veel interesses. Doe her en der vrijwilligerswerk. Maar moet nog 6-7 jaar aan de bak dankzij onze wetgeving. Wanneer ik solliciteer krijg ik vaak niet eens antwoord. Als ik op de fiets een rondje door de stad rijd denk ik steeds: "waarom mag ik niet meedoen?". Ik word daar ongelooflijk pissed van!”

Een ander schrijft:

“Persoonlijk solliciteer ik mij een breuk, heb al wat uitnodigingen en gesprekken gehad en heb mij daarvoor uren tot dagen afgezonderd om maar tot die perfecte motivatiebrief en CV te komen. Als je dan een mail of brief ontvangt met de melding dat je ook bij je lokale afhaalchinees op de vacature van bordenwasser moet reageren zakt je de moed af en toe wel in de (werk)schoenen.”

Wat zijn uw ervaringen in de zoektocht naar werk? Deel ze met mij!

Lees meer over

Werk en inkomen Werkloos en boos
Verkenning Research Opnames Uitzending

267 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Bastiaan Hetebrij Verslaggever

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Lees verder
@bhetebrij

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Hoe gaan we in Nederland om met werklozen? Miljoenen worden uitgetrokken om mensen weer aan een baan te helpen via allerlei maatregelen en subsidies. Zijn ze zinvol?
Alles over dit onderzoek