Snuffelen in het privéleven van een uitkeringsgerechtigde

dinsdag 14 april 2015 Leestijd: 0 min.

Erik /

Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

bastiaan.hetebrij@kro-ncrv.nl

dinsdag 14 april 2015 Leestijd: 0 min.

Mag een gemeente eigenlijk wel een extern bureau laten snuffelen in het privéleven van een uitkeringsgerechtigde? In een aantal gemeenten onder de rook van Rotterdam is dat namelijk het geval.

Het bureau Investiga kan daar voor je deur liggen te koekeloeren of je wel of niet samenwoont. En dat doet ze op basis van no cure no pay. Dat is een controversiële manier van werken waarover komende zondag in de uitzending meer.

Vandaag interviewden we wethouder Pieter Paans van de gemeente Cromstrijen over deze kwestie. Hij is verantwoordelijk voor de manier waarop de sociale dienst in die regio uitkeringsfraude onderzoekt.

###Heeft u tips?
E: tip insturen T: 035-6719794

Lees meer over

Werk en inkomen Sociale Dienst
Verkenning Research Opnames Uitzending

543 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Bastiaan Hetebrij Verslaggever

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Lees verder
@bhetebrij

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Hoe sociaal is de sociale dienst? Alles wordt gedaan om misbruik te voorkomen en mensen zo snel mogelijk weer aan het werk te helpen. Is dit beleid rechtvaardig? Of zou het alleen moeten gelde...
Alles over dit onderzoek