Schoffelen zonder perspectief

donderdag 04 september 2014 Leestijd: 1 min.
Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

bastiaan.hetebrij@kro-ncrv.nl

donderdag 04 september 2014 Leestijd: 1 min.

Vandaag hebben mijn collega Miranda Grit en ik een eerste versie van het script opgesteld en besproken. We weten nu ongeveer wie we willen spreken, wie we nog moeten benaderen en waar we die in het verhaal plaatsen. Over twee weken duiken we de montageset in!

Miranda heeft gisteren de directeur van Groenwerk XL geïnterviewd. Groenwerk XL is een bedrijf dat gemeentelijk groen en parken onderhoudt en golfbanen aanlegt. Hoewel de directeur een sociaal ondernemer is - meer dan de helft van zijn werknemers zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt - is hij zeer kritisch over social return.

’Ik leer mensen het vak. Ik geef ze cursussen hoe ze met een motormaaier moeten omgaan. Maar na negen maanden is het onderhoudscontract met de gemeente afgelopen en dan staan ze weer op straat. Zo ontstaat draaideur werkloosheid.’

Miranda sprak ook twee van de mannen die dat nu doen. Zij waren juist erg blij met de baan, en vinden het heel erg als ze weer zouden moeten stoppen.

Lees meer over

Werk en inkomen Werkloos en boos
Verkenning Research Opnames Uitzending

267 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Bastiaan Hetebrij Verslaggever

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Lees verder
@bhetebrij

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Hoe gaan we in Nederland om met werklozen? Miljoenen worden uitgetrokken om mensen weer aan een baan te helpen via allerlei maatregelen en subsidies. Zijn ze zinvol?
Alles over dit onderzoek