Rotterdamse scholieren lopen kindermars tegen kindermishandeling

donderdag 17 november 2016 Leestijd: 1 min.

Week tegen kindermishandeling - Rotterdam /

Yvonne Verkaik

Redacteur

yvonne.verkaik@kro-ncrv.nl

donderdag 17 november 2016 Leestijd: 1 min.

Al jaren probeert de overheid er van alles aan te doen om het aantal slachtoffers van kindermishandeling te verminderen. Deze week – de week tegen kindermishandeling – werd een nieuwe overheidscampagne gelanceerd: #ikkijknietweg. Daarin wordt opgeroepen om vermoedens van kindermishandeling te melden. Ook in Rotterdam was er extra aandacht. Voor het dossier Kindermishandeling gingen we langs.

Naar schatting 120.000 kinderen worden jaarlijks slachtoffer van geweld en verwaarlozing. Maar liefst 520 kinderen kwamen de afgelopen 10 jaar om als gevolg van dit geweld. Jongeren van het Albeda College lopen een kindermars om het geweld te stoppen en ter nagedachtenis wordt er een kunstwerk geopend: Small Victims, Large Numbers.


Help ons verder in het onderzoek
Scholen spelen een cruciale rol bij het vroeg signaleren. In het dossier Kindermishandeling onderzoeken we hun rol. Wat kunnen zij doen om het aantal slachtoffers van kindermishandeling omlaag te brengen? Wanneer melden zij? En wordt hun melding goed opgepakt? Tips kan je mailen naar tip insturen

Lees meer over

Gezondheid en zorg Kindermishandeling
Verkenning Research Opnames Uitzending

458 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Yvonne Verkaik Redacteur

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Lees verder
@verkaiky

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Zo’n 120.000 kinderen in Nederland zijn het slachtoffer van kindermishandeling. Dat zijn ongeveer 533 basisscholen vol. Het oordeel van inspecteurs is iedere keer bedroevend: ‘We hebben...
Alles over dit onderzoek