Reactie VVD op antwoorden Aboutaleb over optreden politie: beelden zijn niet uitgelezen

dinsdag 17 december 2013 Leestijd: 1 min.
Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

dinsdag 17 december 2013 Leestijd: 1 min.

Op 10 december gaf burgemeester Aboutaleb antwoord op de vragen die de Rotterdamse VVD aan hem stelde over het handelen van de politie in de zaak Guido Jeurissen.

Hieronder de reactie van de Rotterdamse VVD-fractievoorzitter Maarten van de Donk op de antwoorden van burgemeester Aboutaleb:

Geruststellend aan de antwoorden van de burgemeester is dat de beelden wel zijn uitgekeken. Voor de VVD was dit de reden om de vragen te stellen. De wijze waarop met het slachtoffer is gecommuniceerd is onhelder. Wij komen ook bij tekstanalyse van wat er in de brief van de politie staat tot dezelfde conclusie als eerder: de beelden zijn niet uitgelezen. Dat verdient verbetering.  Met een brief dat de beelden zijn uitgelezen maar dat deze onbruikbaar zijn krijg je de gestolen goederen ook niet terug en zal de teleurstelling ook groot zijn, maar heb je als slachtoffer in ieder geval nog het idee dat er serieus met je is omgegaan. Ik snap de teleurstelling van Guido over de gang van zaken en zeker omdat deze voorkomen had kunnen worden. Alhoewel ik snap dat het stelen van apparatuur ook heel vervelend voor hem is, onderschrijft de VVD zijn stelling niet dat lichamelijk letsel toebrengen minder belangrijk is.

Maarten van de Donk
Fractievoorzitter VVD Rotterdam

Hieronder de reactie van Guido Jeurissen op de antwoorden van burgemeester Aboutaleb:

Als ik dit mag geloven is het inderdaad een geval van miscommunicatie. Ik vind het wel erg vervelend dat het zo veel moeite heeft gekost voor ik een duidelijk antwoord heb gekregen. En ik vind het echt niet oké dat er blijkbaar prioriteit wordt gegeven aan overvallen waarbij er lichamelijk letsel plaatsvindt. Blijkbaar als mijn schoenveters gejat zouden zijn en ik zou een klap van de dader hebben ontvangen, was de zaak belangrijker geweest dan wanneer er 4000 euro aan apparatuur wordt gejat... Sorry maar ik ben veel meer gedupeerd met het tweede scenario...  Wellicht was ik naïef, maar ik had meer hulp en steun van de politie verwacht. Ik denk wel een tweede keer na voordat ik aangifte doe.

Guido Jeurissen 

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Politie, waar is mijn aangifte?
Verkenning Research Opnames Uitzending

Politie, waar is mijn aangifte?

Uitzending

Deel jouw ervaring 58 andere artikelen in onderzoek

568 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Van alle aangiftes die bij de politie worden gedaan, leidt maar 5% tot een veroordeling. Hoe kan dit? Wat gebeurt er met de aangiftes bij de politie? En hoe eenvoudig en veilig is het om aangifte t...
Alles over dit onderzoek