Reactie slachtoffer na uitzending Letselschade: ‘Ook bij mij reden er auto’s door de straat voor controle'

maandag 11 april 2016 Leestijd: 1 min.

Tipgever Erwin vertelde in de uitzending dat de verzekeraar hem via Facebook in de gaten hield /

Ronald Sistermans

Verslaggever

ronald.sistermans@kro-ncrv.nl

maandag 11 april 2016 Leestijd: 1 min.

Onbegrip, verontwaardiging en boosheid schemeren door in de vele reacties na de uitzending in het dossier Letselschade. Er zijn mensen die zeggen zich te herkennen in de verhalen van onze tipgevers die jarenlang met de verzekeraar strijden. Opvallend is ook de mail van een slachtoffer die zegt dat de verzekeraar zou spitten in zijn privéleven, net als we zagen bij Erwin Sweers.

‘Bij ons reden auto’s door de straat die meer dan normale belangstelling voor ons hadden. Dan ben je al slachtoffer van een ongeval en dan word je nogmaals slachtoffer omdat je met de verzekeraar als tegenpartij te maken krijgt,’ zo lezen we onder andere. We krijgen veel mails, wat telefoontjes en de nodige reacties op social media.

Zo spreken kijkers spreken schande over de zaak Marina Schalke, die na 18 jaar nog altijd in strijd is met verzekeraar Allianz over een vergoeding.

Een greep uit de andere reacties:

Tot slot krijgen we een reactie van een mede-opsteller van de Gedragscode Behandeling Letselschade. Deze code is in 2006 opgesteld om letselschadezaken beter en sneller af te kunnen handelen. Deze gedragscode is opgesteld door de Letselschade Raad, waarin de belangen- en koepelorganisaties van slachtoffers en verzekeraars zijn verenigd. De code gaat uit van het principe dat artsen objectief zullen rapporteren, omdat ze anders het risico lopen dat ze door een slachtoffer of verzekeraar voor het tuchtcollege ter verantwoording worden geroepen. Een principe waar ook de branchevereniging voor medisch adviseurs (GAV) in onze uitzending zich op baseert.

Verder onderzoek

We gaan de opsteller bellen voor een uitgebreide reactie en we duiken in de binnengekomen tips om te kijken of we verder gaan met ons onderzoek. Heb je ervaring met verzekeraars die op zoek zijn naar persoonlijke gegevens? Of wil je reageren op dit onderwerp? Meld het ons via: tip insturen.

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Letselschade
Verkenning Research Opnames Uitzending

215 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Ronald Sistermans Verslaggever
Lees verder
@rsistermans

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Het zal je maar gebeuren, je bent slachtoffer van een verkeersongeluk en hebt ernstige whiplashklachten. Maar de verzekeraar vertrouwt je niet en stuurt een prvédetective op je af die je sch...
Alles over dit onderzoek