Reactie minister Asscher uitzending Ziek door mijn werk

zondag 06 december 2015 Leestijd: 1 min.

Asscher /

Yvonne Verkaik

Redacteur

yvonne.verkaik@kro-ncrv.nl

zondag 06 december 2015 Leestijd: 1 min.

Uiteraard vragen we minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ook om een reactie op onze uitzending over beroepsziekten. Voor camera reageren lukt hem niet. Volgens de woordvoerder omdat hij momenteel druk is met andere zaken.

Een schriftelijk reactie krijgen we wel. Daarin erkent de minister dat er een aantal knelpunten is. Voor het einde van het jaar zal hij een wetsvoorstel naar de Kamer sturen om de arbeid gerelateerde zorg te verbeteren. In het contract tussen bedrijfsarts en werkgever moet volgens de minister ook worden opgenomen dat bedrijfsartsen altijd de mogelijkheid hebben om een werkplekonderzoek te doen en dat ze verplicht zijn om beroepsziekten te melden.

Ook leggen we de minister voor wat hij vindt van het instellen van een onafhankelijk instituut. Een oplossing waar in ieder geval zijn partijgenoot Tanamal een groot voorstander van is. De minister is nog voorzichtig en stelt dat een dergelijk instituut tot de mogelijkheden behoort die momenteel worden bekeken. De minister gaat eerst nog met werkgevers en werknemers in gesprek hierover.

Lees de volledige reactie van minister Asscher hier:

Jpeg reactie_0.jpg

Fotocredit foto minister Asscher: Rijksoverheid/ Arenda Oomen

Lees meer over

Werk en inkomen Ziek door mijn werk
Verkenning Research Opnames Uitzending

Ziek door mijn werk

Research

Deel jouw ervaring 182 andere artikelen in onderzoek
Uitzending is geweest op maandag 27 april 22:05u, NPO2

586 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Yvonne Verkaik Redacteur

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Lees verder
@verkaiky

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

De Monitor onderzoekt de werkplek. In het verleden deden we onderzoek naar beroepsziekten en hoe het systeem op mensen met klachten reageert. Nu doen we onderzoek naar de kantoortuin.
Alles over dit onderzoek