RDW wil tóch interview geven

woensdag 02 september 2015 Leestijd: 1 min.

Teun.RDW_ /

Judith Meulendijks

Redacteur

judith.meulendijks@kro-ncrv.nl

woensdag 02 september 2015 Leestijd: 1 min.

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) wil toch een interview geven aan ons. Eerder zegde zij een interview toe, maar ook weer af. Teun van de Keuken ging daarom gisteren langs bij het kantoor in Zoetermeer om verhaal te halen. De voorlichter kwam niet naar buiten, maar hij heeft inmiddels telefonisch toegezegd alsnog een interview te regelen. Voor ons dossier Gegijzeld door de overheid willen wij de RDW spreken.

Voor dat dossier spraken we Barry die een stortvloed aan boetes gekregen voor het niet verzekeren van zijn racebrommer, die is samengesteld uit onderdelen van 3 sloopbrommers. Inmiddels moet hij 32.000 euro betalen door boetes die zijn ontstaan bij de RDW. Ook ontmoetten we Jolanda die zelfs gegijzeld is geweest vanwege RDW-boetes. Jolanda krijgt de bekeuringen omdat ze met een onverzekerde en ongekeurde auto 7 jaar in Nederland zou hebben rondgereden. Terwijl ze in die periode in Oostenrijk woonde en haar auto daar stond ingeschreven.

Van de RDW willen we weten hoe betrekkelijk eenvoudige administratieve fouten kunnen leiden tot torenhoge boetes. Hoe werkt die registercontrole?

Bent u ook gegijzeld door overheid. Laat het ons weten!

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Gegijzeld door de overheid
Verkenning Research Opnames Uitzending

263 tips

ontvangen

Dit artikel is geschreven door:

Judith Meulendijks Redacteur

Judith Meulendijks bijt zich graag vast in onderwerpen. Zij maakt graag helder vertelde verhalen over falende overheidsprocessen, en dan vooral over de mensen die daarvan het slachtoffer zijn. Ze heeft een sterk rechtvaardigheidsgevoel en probeert met haar werk als journalist bij De Monitor de samenleving een beetje beter te maken. Tipgevers, zeker ook van buiten de Randstad, kunnen bij haar terecht voor een luisterend oor. Zij worden echter niet op hun blauwe ogen geloofd; boven alles moet een verhaal kloppen. Judith’s interesse is breed, maar ligt in hoge mate bij justitie, zorg, digitalisering en (medische) privacy.

Lees verder
@judith_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Wie de boetes die worden geïnd door het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) niet betaalt kan flink in de problemen komen. Het gaat onder meer om verkeersboetes voor te snel rijden en het ...
Alles over dit onderzoek