Politie maakt na ruim drie jaar excuses in mishandelingszaak dochter Vroomans

maandag 07 januari 2013 Leestijd: 1 min.
Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

maandag 07 januari 2013 Leestijd: 1 min.

De politie Gooi en Vechtstreek geeft toe dat er fouten zijn gemaakt in de zaak Lune van der Meulen, de dochter van presentatrice Margriet Vroomans. Een politieagent is afgelopen week bij Vroomans en haar dochter langs geweest om te erkennen dat het slachtoffer na het doen van een aangifte niet goed is geïnformeerd.  

Lune van der Meulen werd in september 2009 mishandeld door een onbekende man, terwijl ze stond te wachten voor de ingang  van een café in Bussum. De dader betastte haar, waarna Lune zich verweerde. Ze werd daarop neergeslagen en was enkele minuten buiten bewustzijn.

Op aandrang van haar moeder Margriet Vroomans deed Lune aangifte. Tot verbijstering van moeder en dochter kregen ze op het bureau te horen dat de aangifte een ‘plankzaak’ is: ze hoefden niet te rekenen op een onderzoek.   

De politie maakt nu na drieënhalf jaar excuses. Volgens de agent is er wel degelijk onderzoek gedaan. Twee getuigen gehoord, maar de zaak werd na drie maanden zonder resultaat gesloten. De politie heeft verzuimd het slachtoffer daarvan op de hoogte te brengen.

De  politieagent  ontkent wel dat hij gezegd heeft dat de mishandeling een plankzaak werd. Margriet Vroomans en haar dochter zijn er zeker van dat dit wel het geval is. De presentatrice zegt dat ze tot voor de mishandeling van haar dochter niet bekend was met het begrip ‘plankzaak’.

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Politie, waar is mijn aangifte?
Verkenning Research Opnames Uitzending

Politie, waar is mijn aangifte?

Uitzending

Deel jouw ervaring 58 andere artikelen in onderzoek

568 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Van alle aangiftes die bij de politie worden gedaan, leidt maar 5% tot een veroordeling. Hoe kan dit? Wat gebeurt er met de aangiftes bij de politie? En hoe eenvoudig en veilig is het om aangifte t...
Alles over dit onderzoek