Pinnen met toestemming?

woensdag 08 april 2015 Leestijd: 1 min.

Schermafbeelding 2015-04-08 om 11.40.45 /

Yvonne Verkaik

Redacteur

yvonne.verkaik@kro-ncrv.nl

woensdag 08 april 2015 Leestijd: 1 min.

Na onze uitzending over Ouderenroof van 29 maart krijgen we veel tips en meldingen binnen. Zo ook het verhaal van Dirk Schaap en Anna G. Visser.

De zus van Anna G. Visser is in de 80, gehandicapt en licht dementerend. Haar man is overleden en ze heeft geen kinderen. Omdat de familie ver weg woont geeft zij de buurvrouw haar pincode en pinpas om haar dagelijkse boodschappen te doen. Dat gaat heel lang goed en naar ieders tevredenheid.

Tot de buurvrouw ziek wordt en haar zoon de taak van mantelzorger van haar overneemt. Als de familie de financiën van (schoon)zus doorneemt worden ze geconfronteerd met een groot verschil in de maandelijkse geldopname.

In een half jaar bleek er ruim 14.000 euro extra te zijn gepind. De familie doet aangifte, want dergelijke grote bedragen pinnen is volgens hen tegen de afspraken die er zijn gemaakt met hun (schoon)zus.

Bewijzen van de zaak is lastig. (Schoon)zus heeft tenslotte haar eigen pas en pincode afgestaan. En vanwege haar dementie is niet te checken of ze echt geen opdracht heeft gegeven tot het pinnen van het extra geld.

Heeft u tips? T: 035-6719794 E: tip insturen

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Ouderenroof
Verkenning Research Opnames Uitzending

96 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Yvonne Verkaik Redacteur

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Lees verder
@verkaiky

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Naar schatting zijn 30.000 ouderen jaarlijks het slachtoffer van financieel misbruik of van financiële uitbuiting. Worden ouderen wel voldoende beschermd tegen stelende zorgmedewerkers, ogensc...
Alles over dit onderzoek