Peter Plasman nieuwe advocaat van ex-neuroloog Jansen Steur

donderdag 21 augustus 2014 Leestijd: 1 min.
Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

donderdag 21 augustus 2014 Leestijd: 1 min.

Topadvocaat Peter Plasman is de nieuwe raadsman van ex-neuroloog Jansen Steur. De recent tot drie jaar cel veroordeelde oud-specialist van het MST in Enschede gaat voor het hoger beroep bij het Hof in Arnhem niet meer in zee met zijn eerdere advocaat Frank van Gaal. De reden voor zijn overstap is onbekend.

Jansen Steur verklaarde globaal tussen 1998 en 2004 talrijke patiënten onterecht ongeneeslijk ziek en behandelde hen aan ziektes die ze niet hadden. Mogelijk onder invloed van zijn medicijnverslaving Hij werd schuldig bevonden aan mishandeling van patiënten en verantwoordelijk gehouden voor de zelfdood van een patiënte.

De wisseling van advocaat betekent in elk geval een vertraging. De geplande regiezitting van 24 september in Arnhem is aangehouden. Een nieuwe datum is nog niet bekend. Plasman heeft om aanhouding gevraagd omdat het om een zeer complex en omvangrijk dossier gaat. In hoe verre dit het hoger beroep gaat vertragen is niet te zeggen.

(Bron: Tubantia)

Lees meer over

Gezondheid en zorg Foute Dokters
Verkenning Research Opnames Uitzending

227 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Hoe kan het dat zorgverleners zonder BIG-registratie of met een beroepsverbod in het buitenland wél in Nederland aan de slag zijn? De Monitor over foute dokters en een falend BIG-register.
Alles over dit onderzoek