Patatje oorlog vóór het schoolplein

donderdag 08 januari 2015 Leestijd: 0 min.

fotoTeunYouness /

Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

bastiaan.hetebrij@kro-ncrv.nl

donderdag 08 januari 2015 Leestijd: 0 min.

De patatboer komt naar je school toe! Tenminste, in Hilversum, waar de jeugd slechts van het schoolplein hoeft af te lopen voor friet. Eigenaar Youness Boughlalah van de mobiele frietkraam heeft zijn vergunningen op orde, tot ergernis van de schoolbesturen. Teun van de Keuken zocht Youness op.

Net als in Almere weigert het gemeentebestuur in te grijpen, ondanks brieven van en een gesprek met de scholen. Maar nu schijnt er toch bonje te zijn in het College van B&W. Wij blijven de frietkraamdiscussie volgen. We horen graag wat u er van vindt!

Lees meer over

Jeugd en onderwijs Dikke Kinderen
Verkenning Research Opnames Uitzending

111 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Bastiaan Hetebrij Verslaggever

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Lees verder
@bhetebrij

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

We gaan op zoek naar de hoofdrolspelers in de strijd tegen obesitas. Onze vraag is of we het overgewicht bij jongeren wel goed aanpakken. Wat veroorzaakt overgewicht, welke maatregelen moeten genom...
Alles over dit onderzoek