Overzicht binnengekomen reacties

vrijdag 30 mei 2014 Leestijd: 1 min.
Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

bastiaan.hetebrij@kro-ncrv.nl

vrijdag 30 mei 2014 Leestijd: 1 min.

Het onderwerp werkloosheid leeft! Een week na de opening van ons onderzoek hebben al meer dan 60 mensen hun ervaringen met ons gedeeld. Op onze Facebookpagina geven tot nu toe ruim 70 mensen een reactie. Collega Miranda Grit en ik lezen alles en bespreken wat ons opvalt.

Werkloosheid vreet aan je, dat is ons erg duidelijk geworden. Je wilt zo graag, je zoekt een plek in de samenleving, je vecht er hard voor maar het lukt niet. Vaste banen zijn onbereikbaar. Iemand schrijft:

“Mensen die nu nog zeiken dat mensen die werkloos zijn niet willen hebben stront in hun ogen.”

Veel mensen zijn boos op de instanties die hen zouden moeten helpen.

“Er gebeurt niets. Uiteraard zet ik zelf uit alle macht door. Ik wil weer aan de slag. Nog liever gisteren dan vandaag.”

Niet alleen 55-plussers, ook 45-plussers mailen ons dat ze te oud lijken voor een baan. Een aantal wil dat de sollicitatieplicht voor oudere werklozen wordt afgeschaft. Richt je maar op jongeren, die hebben tenminste nog enige kans, schrijft een mevrouw.

Wat nu?

We krijgen dus heel veel tips die we de komende tijd uitpluizen. Sommige mensen volgen bijvoorbeeld wel heel bijzondere cursussen, zoals respect voor de baas en op tijd komen.

Wij willen weten of cursussen wel zin hebben. En zo’n reintegratiebaan, leidt dat wel tot een echte baan? Of klopt het dat mensen met een uitkering werk doen waar vorig jaar nog voor betaald werd?

“Banen worden wegbezuinigd, en daar worden nu werklozen neergezet.”

We duiken er in. Blijf komen met uw tips!

Lees meer over

Werk en inkomen Werkloos en boos
Verkenning Research Opnames Uitzending

267 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Bastiaan Hetebrij Verslaggever

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Lees verder
@bhetebrij

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Hoe gaan we in Nederland om met werklozen? Miljoenen worden uitgetrokken om mensen weer aan een baan te helpen via allerlei maatregelen en subsidies. Zijn ze zinvol?
Alles over dit onderzoek