Oud-werkgever van zieke tipgever over oordeel rechter: ‘Niet vastgesteld dat wij schuldig zijn aan ziekte Schuurman.’

donderdag 03 december 2015 Leestijd: 1 min.

Wienerberger /

Yvonne Verkaik

Redacteur

yvonne.verkaik@kro-ncrv.nl

donderdag 03 december 2015 Leestijd: 1 min.

Na 16 jaar strijd oordeelt de rechter dat het aannemelijk is dat Albert Schuurman ziek is geworden door het werken met de stof mangaan in een steenfabriek. We volgen Schuurman al een aantal jaar in ons dossier Ziek door mijn werk. Hij is beschadigd door de jarenlange strijd en vindt de uitspraak van de rechter nog moeilijk te bevatten.

Schuurman hoopt dat hiermee een einde komt aan zijn jarenlange gevecht om erkenning. Maar zijn oud-werkgever, de Wienerberger steenfabriek, heeft nu nog de kans om aan te tonen dat zij aan hun zorgplicht hebben voldaan en dat ze voldoende voorzorgsmaatregelen hebben getroffen om blootstelling aan mangaan te voorkomen. Onze presentator Teun van de Keuken belt met de fabriek.


Uitzending Ziek door mijn werk

Zondag 6 december meer over de zaak van Albert Schuurman. Dan ook de verhalen van andere werknemers die vastlopen bij het erkent krijgen van een beroepsziekte. NPO2, 22:35 uur.

Lees meer over

Werk en inkomen Ziek door mijn werk
Verkenning Research Opnames Uitzending

Ziek door mijn werk

Research

Deel jouw ervaring 183 andere artikelen in onderzoek
Uitzending is geweest op maandag 27 april 22:05u, NPO2

599 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Yvonne Verkaik Redacteur

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Lees verder
@verkaiky

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

De Monitor onderzoekt de werkplek. In het verleden deden we onderzoek naar beroepsziekten en hoe het systeem op mensen met klachten reageert. Nu doen we onderzoek naar de kantoortuin.
Alles over dit onderzoek