Oud-brandweerman Den Bosch: ‘Het is een lijdensweg’

maandag 28 september 2015 Leestijd: 1 min.

Jan van Hintum /

Daan Jansen

Verslaggever

daan.jansen@kro-ncrv.nl

maandag 28 september 2015 Leestijd: 1 min.

Hoeveel oud-brandweermensen zijn er ziek geworden of overleden door hun werk? Dat vragen we ons af in ons dossier Ziek door het werk. Na onze oproep over de foto van het brandweerkorps in Den Bosch, hebben verschillende brandweermensen zich bij ons gemeld.

Eén van hen is Jan van Hintum. Hij heeft jaren bij het korps gewerkt en herkent zich in het beeld dat weduwe Rieky van der Velden schetste. Hij verloor niet alleen zijn beste maat Frans bij de brandweer aan kanker, inmiddels heeft hij ook gezondheidsklachten. Hij loopt al een jaar zo ongeveer de deur bij de artsen plat, maar ze weten nog steeds niet wat hij precies heeft.

‘Het is een hel om steeds maar niet fit te zijn. Een lijdensweg’, zo vertelt Jan als we bij hem langsgaan voor een interview. Zie hier zijn verhaal:


We zijn nog steeds op zoek naar een de verhalen van veel mensen op de foto. Sta je op de foto of ben je bekende of nabestaanden van iemand op de foto? Laat het ons weten.

Dat kan via ons tipformulier, maar je kunt ook contact opnemen met de journalisten die dit dossier beheren. Dat zijn verslaggever Daan Jansen (daan.jansen@kro-ncrv.nl) en redacteur Yvonne Verkaik (yvonne.verkaik@kro-ncrv.nl). We zijn ook te bereiken op 035 – 671 97 94.

Lees meer over

Algemeen Wie staan er op deze foto?
Verkenning Research Opnames Uitzending

Wie staan er op deze foto?

Uitzending

Deel jouw ervaring 4 andere artikelen in onderzoek

48 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Daan Jansen

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

‘Mijn man en veel van zijn brandweercollega’s zijn al overleden aan kanker,’ zo vertelde Rieky van der Velden ons. Ze liet een foto zien uit 1996 van het hele korps van Den Bosch. Negentien brandw...
Alles over dit onderzoek