Orthodontist haalt chip van rekening: 'Wat nou als we er niet achteraan hadden gezeten?'

donderdag 16 april 2015 Leestijd: 1 min.

foto teun consumentenbond /

Stephanie Sint Nicolaas

Redacteur

stephanie.sintnicolaas@kro-ncrv.nl

donderdag 16 april 2015 Leestijd: 1 min.

Casper Lemaire meldt zich bij De Monitor met een vraag over de rekening van de orthodontist van zijn zoon. Hoe kan het dat er een post van 160 euro op staat voor een ‘beugelchip’? Vandaag voelt Lemaire de orthodontist aan de tand over de chip. Waarom is er niet even overleg geweest voor de chip werd geplaatst? Wat vindt de orthodontist van de gang van zaken?

Lemaire:

‘De orthodontist geeft zelf toe dat de gang van zaken niet zo netjes is geweest. Hij kwam zelf met het voorstel dat we de chip niet hoefden te betalen. Want: het had inderdaad van tevoren gevraagd moeten worden. Een aardig gebaar. Maar ik sta er een beetje dubbel in. Wat nou als we er niet achteraan hadden gezeten?’

Vandaag gaat Teun bij de familie Lemaire langs om hun hele verhaal te horen. Hoe kan het dat ze pas ná het plaatsen van de beugel een offerte kregen voor het hele traject?

Teun gaat ook langs bij De Consumentenbond. Samen met De Consumentenbond openden we in onze eerste reportage over orthodontie het Meldpunt Orthokosten. Vandaag bespreekt Teun met Sandra de Jong van De Consumentenbond de resultaten van ons onderzoek. Honderden ouders van beugeldragers vulden de enquête over ervaringen met de beugelbehandeling in. Hoe zit het met de voorlichting van orthodontisten? Wordt er een keuze gegeven tussen goedkopere en duurdere behandelingen? En zijn er meer ouders die dezelfde ervaringen hebben als de familie Lemaire?

Meer in onze uitzending van 26 april aanstaande.

Lees meer over

Gezondheid en zorg Orthodontie
Verkenning Research Opnames Uitzending

45 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Stephanie Sint Nicolaas Redacteur

Stephanie Sint Nicolaas voltooide na een bachelorstudie geschiedenis een master Journalistiek en Nieuwe Media. Ze werkte voor zowel radio (Radio 1) als voor verschillende journalistieke televisieprogramma's (Knevel en van den Brink, Rondom 10, Debat op 2, Altijd Wat). In haar vrije tijd fotografeert ze graag en net als in haar redactiewerk is het doel om bijzondere verhalen van mensen in beeld te brengen. Voor De Monitor deed ze research, en filmt en monteert ze nu video's voor social media.

Lees verder
@stephsint

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Een mond vol rechte tanden is tegenwoordig de norm. Maar wat kost een beugel eigenlijk? Ondanks een flinke tariefkorting voor orthodontisten stijgen de kosten per beugel. Hoe kan dat?
Alles over dit onderzoek