Oproep: ZZP’ers in de knel?

dinsdag 15 november 2016 Leestijd: 0 min.

ZZP-ers aan het werk in Seats2Meet in Utrecht, waar zelfstandigen een werkplek of vergaderzaal huren kunnen huren. (bron: ANP) /

Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

bastiaan.hetebrij@kro-ncrv.nl

dinsdag 15 november 2016 Leestijd: 0 min.

De kranten staan bol van de verhalen over zzp’ers die hun opdrachten verliezen. Dat komt door een nieuwe wet die bedoeld is om schijnzelfstandigheid tegen te gaan. Maar bedrijven zijn inmiddels huiverig om met zzp’ers te werken.

Ze zijn bang dat de belastingdienst achteraf oordeelt dat de zzp’ers niet zelfstandig werken maar te nauw met het bedrijf verbonden zijn. Dat leidt dan tot een hoop extra kosten voor die bedrijven.

Wij willen er alles van weten: jouw ervaringen, de rol van de bedrijven, de payroll bedrijven en de gevolgen voor de lange termijn. Als je hier meer over weet tip insturen ons, of vertel je verhaal via het [TIP_FORMULIER_LINK].

Lees meer over

Werk en inkomen Flexwerk
Verkenning Research Opnames Uitzending

195 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Bastiaan Hetebrij Verslaggever

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Lees verder
@bhetebrij

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Flexwerk neemt steeds vaker de plaats in van de ouderwetse vaste baan. Is dat een goede ontwikkeling? Of ondermijnen we hiermee de rechten van een groeiende groep Nederlanders?
Alles over dit onderzoek