Oproep: Zijn megastallen goed of slecht voor de gezondheid?

maandag 10 oktober 2016 Leestijd: 1 min.

Zijn we gebaat bij de komst van de megastal? Of worden we er juist ziek van? Foto: ANP /

Sietze van Loosdregt

Samensteller

sietze.vanloosdregt@kro-ncrv.nl

maandag 10 oktober 2016 Leestijd: 1 min.

‘Hoe meer dieren op een hoop hoe groter de overlast voor de omgeving.’ Als het over megastallen gaat is dat al snel de gedachte. Maar klopt het ook? Boeren laten ons weten dat megastallen juist góed zijn voor de volksgezondheid. Want in moderne megastallen zitten de meest geavanceerde technieken om de uitstoot van bijvoorbeeld fijnstof en ammoniak te reduceren.

Wie heeft er nou gelijk? Zijn we gebaat bij de komst van de megastal? Of worden we er juist ziek van? Weet jij hier meer over? Laat het ons weten!

Oproep

Wat betekenen grote veestallen voor de gezondheid van de omwonenden? En wat kunnen boeren doen om te voorkomen dat hun buren ziek worden? Weet jij hier meer over? Laat het ons weten! En volg ons nieuwe dossier: Megastallen.

Lees meer over

Natuur en milieu Megastallen
Verkenning Research Opnames Uitzending

51 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Sietze van Loosdregt Samensteller

Sietze van Loosdregt komt van het platteland. En dat zie je terug zijn werk. Zo maakte hij voor De Monitor uitzendingen over megastallen, de Q-koorts en windmolens. Maar ook over sociaal maatschappelijke thema’s als het onderwijs en de sociale dienst. Hij begon zijn werk in Hilversum bij het actualiteitenprogramma Netwerk, en werkte daarna onder meer voor de discussieprogramma’s Rondom 10 en Debat op 2.

Lees verder
@sietze_1

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

De intensieve veehouderij staat steeds meer ter discussie. Omwonenden van megastallen maken zich druk om de uitstoot van fijnstof en stank. Wat zijn de gevolgen daarvan voor hun gezondheid? En wat ...
Alles over dit onderzoek