Oproep: Wat moet een ondernemer allemaal doen om een milieuvergunning te krijgen?

zaterdag 15 april 2017 Leestijd: 1 min.

Checklist /

Anne de Blok

Verslaggever

anne.deblok@kro-ncrv.nl

zaterdag 15 april 2017 Leestijd: 1 min.

Wie wil ondernemen moet daarvoor de juiste vergunningen hebben, zeker als er sprake is van activiteiten die gevolgen hebben voor het milieu of de leefomgeving van de omwonenden. Maar zo’n vergunning krijg je niet zomaar. We vragen ons daarom af: wat moet je als ondernemer allemaal doen om een milieuvergunning te krijgen?

Nederland is een klein land. Niet voor niets hebben we daarom regels die bepalen hoe we die schaarse ruimte mogen gebruiken. Maar hoe worden deze regels nageleefd? Voor ons dossier ‘Lokaal Bestuur’ zijn we bezig om in kaart te brengen hoe gemeenten omgaan met een belangrijke taak: het toezicht houden op hoe we met die schaarse ruimte omgaan.

Naar aanleiding van onze eerste uitzending hierover worden we op een wel erg opmerkelijke zaak gewezen. In de gemeente Hardenberg staat namelijk een grindrecycling bedrijf dat al bijna 5 jaar draait zonder over de vereiste vergunningen te beschikken. En hoewel de gemeente Hardenberg hiervan op de hoogte is, blijven ze de situatie gedogen in afwachting van een bestemmingsplanwijziging.

‘Als je eens wist wat voor een papierwinkel ik heb moeten aanleveren om überhaupt van start te gaan!'

‘Onbegrijpelijk,’ vinden een aantal ondernemers die we spreken over deze zaak. ‘Als je eens wist wat voor een papierwinkel ik heb moeten aanleveren om überhaupt van start te gaan!’ We zijn daarom benieuwd naar wat er allemaal komt kijken bij het aanvragen van een milieuvergunning en hoe je als ondernemer ervoor zorgt dat de voorschriften uit die vergunningen ook na worden geleefd. Ben jij een ondernemer die ons hier meer over wil vertellen? We komen graag met je in contact! Je kan ons mailen op tip insturen.

Lees meer over

Overheid en bureaucratie Lokaal bestuur
Verkenning Research Opnames Uitzending

545 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Anne de Blok

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Gemeentes en provincies hebben veel invloed op onze leefomgeving, maar de controle daarop staat onder druk en dat leidt mogelijk tot meer misstanden. Wij willen hier meer over te weten komen.
Alles over dit onderzoek