Oproep: Waar voel jij je onveilig in het verkeer?

maandag 20 maart 2017 Leestijd: 1 min.

IMG_20170321_142217 /

Jerry Vermanen

Datajournalist

jerry.vermanen@kro-ncrv.nl

maandag 20 maart 2017 Leestijd: 1 min.

Rijkswaterstaat heeft een flink aantal bestanden waar verkeersongevallen in staan geregistreerd. Maar zelfs de 1.326.112 ongevallen die daar in staan, zijn niet genoeg om een volledig beeld van de verkeersveiligheid in Nederland te schetsen. Daarom vragen wij jouw hulp: waar voel jij je onveilig in het verkeer? Vul het in op onze interactieve kaart.

In het dossier Verkeersveiligheid onderzoekt De Monitor onder andere de rol van gemeenten in het herkennen van verkeersgevaarlijke locaties. Worden klachten van burgers serieus genomen? En is er voldoende bekend over de ongelukken die er plaatsvinden?

Volgens verkeersdeskundige Erik Donkers, over wie we al eerder berichtten, hebben we momenteel een kwart van de verkeersongelukken in beeld.

Wij willen een vollediger beeld krijgen van plekken waar mensen zich onveilig voelen in het verkeer. Vul de onderstaande kaart in. Want je weet ons onderzoek begint bij jou!

Uitzending Verkeersveiligheid

Zondag 26 maart meer over Verkeersveiligheid in De Monitor. Daarin verschillende tipgevers die zich zorgen maken over onveilige verkeerssituaties in hun buurt. NPO2, 22:45 uur.

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Verkeersveiligheid
Verkenning Research Opnames Uitzending

Verkeersveiligheid

Research

Deel jouw ervaring 52 andere artikelen in onderzoek
Uitzending is geweest op dinsdag 15 mei 21:25u, NPO2

211 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Jerry Vermanen

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Het gaat niet goed met de verkeersveiligheid in Nederland. Het aantal ernstig gewonden en het aantal doden in het verkeer is de laatste jaren gestegen. Burgers, gemeenten en deskundigen roepen dat ...
Alles over dit onderzoek