Oproep: Te druk op de eerste hulp?

donderdag 09 juni 2016 Leestijd: 1 min.

Archiefbeeld Dreamstime /

Yvonne Verkaik

Redacteur

yvonne.verkaik@kro-ncrv.nl

donderdag 09 juni 2016 Leestijd: 1 min.

Een aantal weken geleden verschijnt er een brandbrief van verschillende artsen uit Noord-Holland en Flevoland. Ziekenhuizen in deze regio moeten de poort voor hun eerste hulp steeds vaker sluiten omdat ze de patiëntenstroom niet meer kunnen verwerken, zo stellen zij vast.

‘Tot nu toe is het steeds goed afgelopen, maar als er niets verandert gaat het een keer mis,’

aldus de ondertekenaars van de brandbrief.

Het zijn volgens hen met name zieke en kwetsbare ouderen die zorgen voor een toenemend aantal patiënten bij de spoedeisende hulp. Deze ouderen moeten door het huidige kabinetsbeleid langer thuis blijven wonen en het aantal plekken in verzorgings- en verpleeghuizen neemt af. lees ook: Directeur ziekenhuis ziet druk op financiën toenemen door oudere patiënten donderdag 12 mei Daarnaast is thuiszorg of verpleging aan huis niet altijd goed geregeld. Met als gevolg dat een eenvoudige hulpvraag kan escaleren in een spoedopname in het ziekenhuis. En daardoor dreigt er weer een tekort aan beschikbare ziekenhuisbedden.

Help ons verder in het onderzoek
Voor een nieuw te starten dossier willen wij hier graag meer over weten. Komen deze problemen in alle regio’s voor? Hoe ervaren andere artsen, meldkamer- en ambulancemedewerkers dit? Heb je ook te maken gehad met een patiëntenstop? Wat zijn de oplossingen? En wat zijn de ervaringen van de patiënten en ouderen die hiermee te maken krijgen? Wij horen je verhalen graag! Mailen kan naar tip insturen. [TIP text=Herken je je in bovenstaand verhaal?]

Lees meer over

Algemeen Algemeen
Verkenning Research Opnames Uitzending

1293 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Yvonne Verkaik Redacteur

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Lees verder
@verkaiky

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

We krijgen dagelijks veel tips binnen over uiteenlopende onderwerpen. En lang niet altijd over de onderwerpen die we momenteel onderzoeken. Ook deze tips willen we u niet onthouden. Want wellicht h...
Alles over dit onderzoek