Oproep: Stuur video over je ziekte ME/CVS

zondag 22 juli 2018 Leestijd: 1 min.

Teun van de Keuken / Foto: de redactie

Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

bastiaan.hetebrij@kro-ncrv.nl

zondag 22 juli 2018 Leestijd: 1 min.

ME/CVS is een ingewikkelde aandoening en we hebben jullie hulp nodig om het uit te leggen. Daarom vragen we om (hele korte) video's van patiënten. Vertel over de symptomen van de ziekte én de behandeling.

-Wat zijn jouw symptomen, waar heb je het meeste last van? Dat kan een klacht zijn, maar ook de onbekendheid met de ziekte.

-Heb je ervaring met een therapie? Wat deed cognitieve gedragstherapie met jou? Wat deed een behandeling bij een in ME/CVS gespecialiseerd behandelcentrum met je, of een andere arts/verzorger?

Mogelijk gebruiken we je video op onze website of in de uitzending. Hou het daarom kort! Niet langer dan 1 minuut. We zijn benieuwd waar jullie mee komen!

Je kan je video sturen naar de redactietelefoon 06-15345395, of ga naar https://wetransfer.com/, mail je bestand naar demonitor@kro-ncrv.nl.

Lees meer over

Gezondheid en zorg Chronisch vermoeid
Verkenning Research Opnames Uitzending

Chronisch vermoeid

Verkenning

Deel jouw ervaring 19 andere artikelen in onderzoek
Uitzending is geweest op dinsdag 04 september 21:25u, NPO2

252 tips

ontvangen

Dit artikel is geschreven door:

Bastiaan Hetebrij Verslaggever

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Lees verder
@bhetebrij

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

De Gezondheidsraad kwam onlangs met haar advies over de vermoeidheidsziekte ME/CVS. Het werd door patiënten met open armen ontvangen: eindelijk werd de aandoening als ziekte erkend, ‘een...
Alles over dit onderzoek