Oproep medisch adviseurs en medisch experts letselschadezaken

dinsdag 22 maart 2016 Leestijd: 1 min.

dreamstime_xl_35613731_0 /

Marjolein Schut

Redacteur

marjolein.schut@kro-ncrv.nl

dinsdag 22 maart 2016 Leestijd: 1 min.

De Monitor krijgt aangrijpende tips voor ons dossier Letselschade van slachtoffers die blijvend letsel opliepen bij een verkeersongeval. Sommigen van hen zijn al meer dan 15 jaar bezig met de afhandeling van hun zaak, zoals Marina Schalke. Zij strijdt al 18 jaar met haar verzekeraar over een schadevergoeding.

lees ook: Tipgever over ‘oneerlijke’ strijd tegen verzekeraar: ‘Ze beuken me murw’ vrijdag 18 maart

Hoe komt het dat zaken zo lang duren? De beoordeling door medisch adviseurs en medisch experts speelt daarbij een cruciale rol.

Verzekeraars en letselschadeadvocaten werken beiden met een eigen medisch adviseur, een arts die gespecialiseerd is in het beoordelen van de medische gegevens van een patiënt.

Volgens advocaten en letselschadespecialisten komt het bij kostbare letselschadezaken regelmatig voor dat medisch adviseurs van de verzekeraar niet in het belang handelen van de gedupeerde. Maar is dat zo? Hoe onafhankelijk zijn deze medische adviseurs?

Wanneer medisch adviseurs in een strijd terecht komen over het causaal verband tussen het ongeval en het letsel, kunnen zij gezamenlijk een onafhankelijk medisch expert inschakelen. Deze experts moeten een onafhankelijk oordeel geven over het slachtoffer. Maar hoe onafhankelijk is hun oordeel? En hoe interpreteren medisch adviseurs hun expertise-rapporten? Tipgevers, advocaten en letselschade-specialisten melden De Monitor dat verzekeraars medische expertises die ‘te patiëntvriendelijk’ zouden zijn in twijfel trekken.

Ben je medisch adviseur en werk je voor een verzekeraar? Of ben je medisch expert en werk je in opdracht van verzekeraars, slachtoffers of de rechtbank? Wij horen graag je reactie. Mail: tip insturen of marjolein.schut@kro.ncrv.nl

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Letselschade
Verkenning Research Opnames Uitzending

215 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Marjolein Schut Redacteur

Scherpzinnig researcher, wars van een-dimensionale verhalen. Ervaren in actualiteiten (Nieuwsuur), talkshows (oa Pauw & Witteman) en buitenland-series. Startpunt zijn persoonlijke verhalen, om vervolgens uit te zoomen en daar een scherp analyserend, journalistiek verhaal van te maken. Open blik, vind het belangrijk om een verhaal van verschillende kanten te bekijken en te ontleden. Elk onderwerp – ook ver weg van de Randstad - heeft voor mij potentie.

Lees verder
@schut_marjolein

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Het zal je maar gebeuren, je bent slachtoffer van een verkeersongeluk en hebt ernstige whiplashklachten. Maar de verzekeraar vertrouwt je niet en stuurt een prvédetective op je af die je sch...
Alles over dit onderzoek