Oproep: Kunnen de uitgaven bij jouw (semi)-publieke organisatie wel door de beugel?

maandag 07 november 2016 Leestijd: 1 min.

Champagne in een luxe hotel FOTO: ANP /

Machteld Veen

editor

@Machteld Veen

maandag 07 november 2016 Leestijd: 1 min.

Dure feestjes met aansluitende overnachtingen in sjieke hotels en mooie maatpakken op kosten van de baas. Er is veel te doen over de vermeende exorbitante declaraties van de voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad van de Nationale Politie.

Het is niet de eerste keer dat er ophef is over declaraties in de (semi)-publieke sector. Ook kennen we de forse bonussen van vertrekkende bestuurders. Wij willen uitzoeken hoe het zit met de uitgaven van deze bestuurders bij (semi)-publieke instellingen om te bekijken of publiek geld wel goed besteed wordt.

Luxe sportwagen

Wie herinnert zich niet de luxe sportwagen van de woningbouwbestuurder en de forse salarissen van bestuurders in de zorg en bij organisaties als UWV en Centraal Orgaan Asielzoekers (COA)? Ook waren er verhalen over belangenverstrengeling en onduidelijke declaraties bij scholengemeenschap Amarantis. Bij een andere onderwijsinstelling, ROC Leiden, waren het de prestigieuze nieuwbouwprojecten van het bestuur die de school bijna ten onder liet gaan.

Eerder kregen wij informatie van een oud-werknemer van een grote zorginstelling in Noord-Holland. Hij vertelde ook over hoge salarissen, sjieke feestjes en andere uitgaven die niet horen bij een zorginstelling die wordt gefinancierd met publiek geld. Wij zoeken meer voorbeelden. Zet jij vraagtekens bij de uitgaven van de (semi)-publieke instelling of organisatie waar je werkt? En heb je het idee dat het verder uitgezocht moet worden? Tip ons via tip insturen of het tipformulier: [TIP text=Deel je ervaring]

Lees meer over

Algemeen Algemeen
Verkenning Research Opnames Uitzending

1290 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Machteld Veen

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

We krijgen dagelijks veel tips binnen over uiteenlopende onderwerpen. En lang niet altijd over de onderwerpen die we momenteel onderzoeken. Ook deze tips willen we u niet onthouden. Want wellicht h...
Alles over dit onderzoek