Oproep kantoortuin

Oproep: Hoe maken we de kantoortuin corona (en andere ziekten)-proof?

woensdag 18 maart 2020 Leestijd: 1 min.

Man niest op kantoor / Skynesher, Getty Images

Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

bastiaan.hetebrij@kro-ncrv.nl

woensdag 18 maart 2020 Leestijd: 1 min.

In tijden van Corona mijden we massaal de kantoortuin om de kans op besmetting te minimaliseren. Wij vroegen ons af in hoeverre andere virussen hun kansen schoon zien in de kantoortuin. Was je voor Corona ook al bevreesd voor de snotterende collega? Wat kan de baas doen? Heb jij daar ervaringen mee?

Ons onderzoek over de kantoortuin ging vooral over concentratieproblemen en de stress en ziekte die daar uit kunnen voortkomen. Dat blijkt een reëel probleem, wat ook bleek uit een rondgang onder bedrijfsartsen. Die bevestigden wat veel onderzoekers al wisten: de klachten van werknemers over de kantoortuin zijn reëel en werkgevers moeten ingrijpen. Kijk hier onze uitzending terug.

Over één element hebben we het nauwelijks gehad: maakt de kantoortuin je ook sneller ziek omdat je vlak bij zieke collega’s werkt? Hoe sterk is dat effect dan? En zo ja, wat kan je er tegen doen? Dit soort vragen liggen erg voor de hand en zijn door het coronavirus actueel. We gaan hier induiken en al je ervaringen zijn welkom. Want er komt een moment dat we elkaar weer treffen in die kantoortuin. Hoe maak je die coronaproof? Alle tips zijn weer welkom!

Lees meer over

Werk en inkomen Ziek door mijn werk
Verkenning Research Opnames Uitzending

Ziek door mijn werk

Research

Deel jouw ervaring 182 andere artikelen in onderzoek
Uitzending is geweest op maandag 27 april 22:05u, NPO2

591 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Werk en inkomen / Ziek door mijn werk

Werd jij ziek in de kantoortuin?

Heb jij gewerkt in de kantoortuin en werd je ziek? Of heb je onderzoek gedaan naar infecties in de kantoortuin? Of weet jij hoe je besmetting op kantoor kunt voorkomen? Mail ons!
Deel jouw ervaring

Anna Gimbrère

Presentator

Deel jouw ervaring

Dit artikel is geschreven door:

Bastiaan Hetebrij Verslaggever

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Lees verder
@bhetebrij

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

De Monitor onderzoekt de werkplek. In het verleden deden we onderzoek naar beroepsziekten en hoe het systeem op mensen met klachten reageert. Nu doen we onderzoek naar de kantoortuin.
Alles over dit onderzoek