Oproep: hoe brandveilig is uw zorginstelling?

dinsdag 24 maart 2015 Leestijd: 1 min.

bg_brandveiligheid_0 /

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

dinsdag 24 maart 2015 Leestijd: 1 min.

Vier doden door een brand in een seniorenflat in Nijmegen. Een dode en een gewonde bij een brand in een zorgcentrum in Rhenen. Een gewonde bij een brand in een gehandicaptencentrum in Zwolle. Brand in een woonvorm voor gehandicapten in Wormerveer. Een felle brand in een seniorenflat in Amersfoort. Een dode door brand in een begeleid-wonen project in Apeldoorn.

Incidenten die allemaal dit jaar (2015) plaatsvonden. Dat roept de vraag op hoe het gesteld is met de brandveiligheid op plekken waar kwetsbare mensen bij elkaar wonen. Er bestaat voor zorginstellingen een uitgebreid stelsel van vergunningen en voorschriften wat betreft brandveiligheid en –preventie. Maar is dit in de praktijk goed geregeld of vooral op papier? Hoe zit het met de naleving en controle?

Bij de fatale brand in Nijmegen zijn na een eerste inspectie na de brand diverse gebreken aan het licht gekomen. Zoals vluchtwegen die onbruikbaar waren tijdens de brand.

####Oproep aan u

Woont of werkt u zelf in een zorginstelling, of een naaste van u, kijk dan eens hoe het gesteld is met de brandveiligheid. Komt u vreemde zaken tegen als doodlopende vluchtwegen, branddeuren die niet werken, kapotte brandblusinstallaties etc., maak er een foto van en stuur hem naar ons toe via het tipformulier of mail naar demonitor@kro-ncrv.nl.

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Brandveiligheid
Verkenning Research Opnames Uitzending

75 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Hoe veilig zijn zorginstellingen als het om brandveiligheid gaat? Er bestaat een stelsel van vergunningen en voorschriften. Maar is dit in de praktijk goed geregeld of vooral op papier? En hoe zit ...
Alles over dit onderzoek