Oproep Thuiswerken

Oproep: Hoe bevalt het thuiswerken? Deel je ervaringen en maak een video

maandag 23 maart 2020 Leestijd: 1 min.

Vrouw werkt thuis / M-imagephotography - Getty Images

Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

bastiaan.hetebrij@kro-ncrv.nl

maandag 23 maart 2020 Leestijd: 1 min.

Massa’s mensen werken vanwege het coronavirus thuis. Hoe bevalt dat? Ben je het zat of is het juist een enorme verbetering? We willen het graag van je horen!

Twee weken geleden wisten we van niets en nu is het het nieuwe normaal: thuiswerken. Iedereen zal het anders ervaren. De één zit in de stad drie hoog achter met twee kinderen, de volgende woont landelijk met een tuin en de derde zit alleen. De één kan fulltime doorwerken omdat de partner niet hoeft te werken, terwijl de ander aan de keukentafel onderhandelt over werktijden. De één is zzp’er en ontwikkelt nieuwe manieren van werken op afstand, terwijl de ander niet vanuit huis kán werken en dus weinig om handen heeft. Hoe is dat bij jou?

lees ook: Het kantoor na de corona-uitbraak: iedereen weer zijn eigen bureau? vrijdag 20 maart

Wat misschien ook verandert: hoe ga je om met je baas? Is het vervelender dan toen je hem of haar elke dag zag? Leidt de afstand tot meer controle? Of blijkt je baas ineens veel menselijker, nu je hem of haar ineens tijdens je skypegesprek met een klein kind op schoot ziet? 

Wij willen graag van jullie weten wat jullie hiervan vinden. Is het afschuwelijk, of hoop je dat thuiswerken het nieuwe normaal wordt. We horen het graag van je. En dat mag ook met een video. Vertel hoe je thuis werkt, wat wel en niet leuk is en hoe je de toekomst van het werken ziet. Mogelijk gebruiken we het dan in onze uitzending.

Lees meer over

Werk en inkomen Ziek door mijn werk
Verkenning Research Opnames Uitzending

Ziek door mijn werk

Research

Deel jouw ervaring 182 andere artikelen in onderzoek
Uitzending is geweest op maandag 27 april 22:05u, NPO2

591 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Werk en inkomen / Ziek door mijn werk

Werk jij thuis en wil je daar over vertellen?

Wij maken een reportage over werken op kantoor én thuis en willen jouw verhalen hierover weten. Mail ons of stuur een video naar demonitor@kro-ncrv.nl
Deel jouw ervaring

Anna Gimbrère

Presentator

Deel jouw ervaring

Dit artikel is geschreven door:

Bastiaan Hetebrij Verslaggever

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Lees verder
@bhetebrij

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

De Monitor onderzoekt de werkplek. In het verleden deden we onderzoek naar beroepsziekten en hoe het systeem op mensen met klachten reageert. Nu doen we onderzoek naar de kantoortuin.
Alles over dit onderzoek