OPROEP: Heeft u schulden maar wordt u daar niet mee geholpen?

donderdag 17 december 2015 Leestijd: 0 min.

Oproep Teun /

Sietze van Loosdregt

Samensteller

sietze.vanloosdregt@kro-ncrv.nl

donderdag 17 december 2015 Leestijd: 0 min.

Honderdduizenden Nederlanders hebben onoplosbare schulden. Volgens het Nibud kunnen de maatschappelijke kosten van problematische schulden oplopen tot 100.000 euro per geval. Het lijkt dus de moeite te lonen om schuldenaren te helpen. Is het niet uit een vorm van medemenselijkheid, dan toch uit financieel oogpunt.

Toch wordt slechts een klein deel van de schuldenaren geholpen in Nederland. Hoe kan dat? Heeft u schulden maar krijgt u geen hulp? Meld het ons.

Lees meer over

Werk en inkomen Schulden
Verkenning Research Opnames Uitzending

Schulden

Opnames

Deel jouw ervaring 75 andere artikelen in onderzoek
Uitzending is geweest op zondag 28 april 22:40u, NPO2

222 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Sietze van Loosdregt Samensteller

Sietze van Loosdregt komt van het platteland. En dat zie je terug zijn werk. Zo maakte hij voor De Monitor uitzendingen over megastallen, de Q-koorts en windmolens. Maar ook over sociaal maatschappelijke thema’s als het onderwijs en de sociale dienst. Hij begon zijn werk in Hilversum bij het actualiteitenprogramma Netwerk, en werkte daarna onder meer voor de discussieprogramma’s Rondom 10 en Debat op 2.

Lees verder
@sietze_1

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens problematische schulden of loopt het risico om deze te krijgen. Allerlei instanties proberen te helpen, van de gemeentelijke kredietbank tot welzijnswerk. M...
Alles over dit onderzoek