Oproep: heb jij een voorbeeld van 'gesjoemel' tijdens het keukentafelgesprek?

dinsdag 05 januari 2016 Leestijd: 0 min.

Dossier_0 /

Yvonne Verkaik

Redacteur

yvonne.verkaik@kro-ncrv.nl

dinsdag 05 januari 2016 Leestijd: 0 min.

Nadat een tipgever ons vertelde dat hij vermoedt dat er werd gesjoemeld met het indiceren van de zorg tijdens het keukentafelgesprek, spraken we een voormalig zorgcoördinator die vanwege het commerciële belang stopte met haar werk. De vrouw vertelde ons dat ze voordat ze aanbelde al duidelijk wist hoeveel uur de cliënt zou krijgen.


Oproep

We komen graag in contact met andere zorgverleners of cliënten die ons meer kunnen vertellen over de onafhankelijkheid van de gesprekken en mogelijk ‘gesjoemel’. Heb je een tip? Mail naar tip insturen.

Lees meer over

Gezondheid en zorg Zorg in de gemeente
Verkenning Research Opnames Uitzending

206 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Gezondheid en zorg / Zorg in de gemeente

Heb jij een voorbeeld van 'gesjoemel' tijdens het keukentafelgesprek?

Deel jouw ervaring

Anna Gimbrère

Presentator

Deel jouw ervaring

Dit artikel is geschreven door:

Yvonne Verkaik Redacteur

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Lees verder
@verkaiky

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

In het dossier Zorg in de gemeente onderzoeken we of de kwaliteit van de zorg verbetert of verslechtert nu de gemeenten verantwoordelijk zijn. We onderzoeken de gevolgen voor cliënten met een ...
Alles over dit onderzoek