Oppasoma verscheurt acceptgiro van 34.000 euro

donderdag 07 mei 2015 Leestijd: 0 min.

IMG_8739 /

Sietze van Loosdregt

Samensteller

sietze.vanloosdregt@kro-ncrv.nl

donderdag 07 mei 2015 Leestijd: 0 min.

Diane van Aalderen heeft haar acceptgiro van de sociale dienst Amsterdam vandaag verscheurd. Dat deed ze tijdens ons interview met haar voor onze laatste speciale uitzending over de sociale dienst. Diane van Aalderen scheurt haar acceptgiro doorOfficieel moet Diane nog altijd €34.385,18 terugbetalen omdat ze op haar kleinkinderen heeft gepast. Maar die beslissing wordt op dit moment herzien door de gemeente Amsterdam.

‘Ik heb nu genoeg nachten wakker gelegen'

De gemeente liet ons eerder al weten dat dat nadrukkelijk niet betekent dat de terugvordering daarmee van de baan is, maar dat kan in ieder geval niet meer op grond van het oppassen. Diane wilde niet op de definitieve beslissing van de gemeente wachten:

Lees meer over

Werk en inkomen Sociale Dienst
Verkenning Research Opnames Uitzending

543 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Sietze van Loosdregt Samensteller

Sietze van Loosdregt komt van het platteland. En dat zie je terug zijn werk. Zo maakte hij voor De Monitor uitzendingen over megastallen, de Q-koorts en windmolens. Maar ook over sociaal maatschappelijke thema’s als het onderwijs en de sociale dienst. Hij begon zijn werk in Hilversum bij het actualiteitenprogramma Netwerk, en werkte daarna onder meer voor de discussieprogramma’s Rondom 10 en Debat op 2.

Lees verder
@sietze_1

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Hoe sociaal is de sociale dienst? Alles wordt gedaan om misbruik te voorkomen en mensen zo snel mogelijk weer aan het werk te helpen. Is dit beleid rechtvaardig? Of zou het alleen moeten gelde...
Alles over dit onderzoek