Opnieuw twee tandartsen beroepsverbod opgelegd naar aanleiding van ons onderzoek

vrijdag 21 november 2014 Leestijd: 1 min.

2014-11-24 - Nog twee tandartsen doorgehaald /

Daan Jansen

Verslaggever

daan.jansen@kro-ncrv.nl

vrijdag 21 november 2014 Leestijd: 1 min.

Voor de tweede keer heeft ons onderzoek naar Foute Dokters geleid tot het intrekken van de bevoegdheid van twee tandartsen. Waar op de dag van onze eerste uitzending in september over dit onderwerp tandarts Spyro Veizi werd doorgehaald, zijn in oktober tandartsen Stanley Wee en Alfons Striebich geschrapt. Zie hieronder de pagina van de ‘zwarte lijst’ van artsen waar de heren inmiddels op staan:Beroeksverbod

*Bron: [Belangrijke informatie over zorgverleners in het BIG-register](https://www.bigregister.nl/doc/pdf/20141024_Overzicht%20belangrijke%20informatie%20over%20zorgverleners%20in%20het%20BIG%20register_35746.pdf)*

Brits beroepsverbod

Uit ons onderzoek bleek dat het BIG-register, dat gezien wordt als het veiligheidssysteem van de zorg, onzorgvuldig en incompleet is. In dit register staan alle zorgverleners met een beschermde titel, zoals (tand)artsen, verpleegkundigen en fysiotherapeuten. Wij ontdekten onder meer dat de drie bovengenoemde tandartsen in Engeland een beroepsverbod hadden en desondanks in Nederland bevoegd waren om te werken. Toen wij dat bij het BIG-register meldden, is ze een onderzoek gestart.

Dat onderzoek leidde dus tot het schrappen van deze drie tandartsen. Daarnaast bleek uit ons onderzoek meer mis te zijn met het BIG-register. Daarop kondigde Minister Schippers in de Tweede Kamer maatregelen aan.

Toezegging

De tandartsen Wee en Striebich werden in oktober doorgehaald in het register. Wij werden hiervan pas ruim een maand later op de hoogte gesteld, nadat we er zelf weer vragen over gesteld hadden. Dit ondanks de toezegging van het CIBG, dat het BIG-register beheert, ons te informeren als de door ons aangedragen zaken tot een maatregel zou leiden.

Lees meer over

Gezondheid en zorg Foute Dokters
Verkenning Research Opnames Uitzending

227 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Daan Jansen

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Hoe kan het dat zorgverleners zonder BIG-registratie of met een beroepsverbod in het buitenland wél in Nederland aan de slag zijn? De Monitor over foute dokters en een falend BIG-register.
Alles over dit onderzoek