Opnames maken over fraudebestrijding en uitkeringsgerechtigden

woensdag 08 april 2015 Leestijd: 0 min.

teunkerk /

Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

bastiaan.hetebrij@kro-ncrv.nl

woensdag 08 april 2015 Leestijd: 0 min.

Vandaag zijn we opnames aan het maken in de regio Rotterdam ivm met ons vervolgverhaal over hoe de Sociale Dienst mensen tot wanhoop drijft. Ditmaal door haar manier van fraudebestrijding.

Hoe lang mag de Sociale Dienst bijvoorbeeld iemand observeren als ie verdacht wordt van fraude? Hoe vaak mag de partner van een uitkeringsgerechtigde bijvoorbeeld bij hem/haar slapen voordat de Sociale Dienst dit als officieel samenwonen ziet?

Op de foto: Teun van de Keuken met wethouder Blankenberg uit Krimpen aan de IJssel.

foto 2_0.JPG

Lees meer over

Werk en inkomen Sociale Dienst
Verkenning Research Opnames Uitzending

543 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Bastiaan Hetebrij Verslaggever

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Lees verder
@bhetebrij

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Hoe sociaal is de sociale dienst? Alles wordt gedaan om misbruik te voorkomen en mensen zo snel mogelijk weer aan het werk te helpen. Is dit beleid rechtvaardig? Of zou het alleen moeten gelde...
Alles over dit onderzoek