Onverwachte boetes door digitalisering overheid

maandag 10 augustus 2015 Leestijd: 1 min.

foto apk /

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

maandag 10 augustus 2015 Leestijd: 1 min.

Mensen die gebruik maken van mijnoverheid.nl lopen het risico onverwacht een boete te krijgen voor het niet op tijd APK-keuren van hun auto. Dat werd vandaag bekend.

Het RDW stuurt ieder jaar een herinneringsbrief over de aanstaande APK-keuring naar de eigenaar van het voertuig. Mensen die gebruik maken van mijnoverheid.nl krijgen die echter vaak alleen nog maar digitaal. Om die digitale brieven te kunnen lezen, moet er worden ingelogd op mijnoverheid en dat gebeurt vaak niet. Dit omdat men er vaak niet van bewust is dat er geen post meer wordt verstuurd. Ondertussen verloopt de uiterste keuringsdatum wel en wordt er bij de RDW automatisch een boete uitgeschreven. Zo kan er volledig onverwacht een boete van 137 euro op de mat vallen. Betalingsregelingen zijn pas mogelijk voor boetes vanaf 225 euro. Mocht men niet in staat zijn de 137 euro direct op te hoesten dan kan men in de problemen komen en uiteindelijk zelfs worden gegijzeld.

Eerder maakten wij een reportage over mensen die door oplopende boetes in de problemen komen en uiteindelijk zelfs worden gegijzeld.

Bent u ook in de problemen gekomen door het gebruik van mijnoverheid.nl of heeft u ook onverwacht een boete ontvangen voor het niet op tijd keuren van uw auto? Laat het ons weten!

FOTO: archiefbeeld Dreamstime

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Gegijzeld door de overheid
Verkenning Research Opnames Uitzending

263 tips

ontvangen

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Wie de boetes die worden geïnd door het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) niet betaalt kan flink in de problemen komen. Het gaat onder meer om verkeersboetes voor te snel rijden en het ...
Alles over dit onderzoek