Onderzoeksbureaus halen aangiftesite door de molen

maandag 10 november 2014 Leestijd: 1 min.

Politie - Update 3 /

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

maandag 10 november 2014 Leestijd: 1 min.

Naast de kritische rapporten van de Inspectie Veiligheid en Justitie besluiten we ook een eigen onderzoek te doen. Om te onderzoeken of de digitale aangiftesite van de politie gebruiksvriendelijk is, vragen we aan drie onderzoeksbureau’s om voor ons een ‘quickscan’ van de site te maken. De eerste indrukken van de bureau’s liegen er niet om.

De gebruiksvriendelijkheid van de site schiet op vele fronten tekort. We besluiten aan één onderzoeksbureau de opdracht te geven om een zogeheten ‘expert review’ te houden. Dit onderzoeksbureau haalt de aangifte-site volledig door de molen. De bevindingen zijn ontluisterend. Het ‘visitekaartje’ van de politie blijkt qua gebruiksvriendelijkheid eerder een digitaal vod.

Naast deze 'expert review' bellen we ook met diverse vooraanstaande ICT-experts om hun mening te vragen over de aangiftesite. Volgens hen rammelt de site aan alle kanten. Ook juristen laten we naar de site kijken. Die valt het onder meer op dat je je als burger niet hoeft te legitimeren voor het doen van een aangifte, waardoor fraude op de loer ligt.

Wat is uw ervaring met de aangiftesite van de politie? Laat het ons weten en help ons bij ons onderzoek!

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Politie, waar is mijn aangifte?
Verkenning Research Opnames Uitzending

Politie, waar is mijn aangifte?

Uitzending

Deel jouw ervaring 58 andere artikelen in onderzoek

568 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Van alle aangiftes die bij de politie worden gedaan, leidt maar 5% tot een veroordeling. Hoe kan dit? Wat gebeurt er met de aangiftes bij de politie? En hoe eenvoudig en veilig is het om aangifte t...
Alles over dit onderzoek