Nieuws: Sylvia Dekker weg bij Aeden Zorg

vrijdag 27 maart 2015 Leestijd: 1 min.

Sylvia Dekker weg bij Aeden Zorg - website /

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

vrijdag 27 maart 2015 Leestijd: 1 min.

Directeur Sylvia Dekker van Aeden Zorg is teruggetreden. De positie van Dekker zou onhoudbaar zijn geworden ‘gelet op de beeldvorming die ontstaan is door de uitzending van het programma de Monitor’. Dat meldt Aeden Zorg in een persbericht.

Uit onderzoek van De Monitor bleek dat de zorgconsulenten van Aeden Zorg naast hun uurloon ook provisie ontvangen voor de producten en diensten die zij verkopen. Uit gesprekken die De Monitor voerde met verschillende zorgconsulenten bleek dat zij hun cliënten niet melden dat ze ook betaald worden door commerciële partijen. Toch profileert het bedrijf zich als ‘transparant’ en ‘onafhankelijk’.

In het bericht neemt Aeden Zorg nogmaals afstand van de inhoud van onze reportage, en benadrukt het bedrijf door te gaan met het bieden van diensten ‘met het doel zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen.’

Aeden Zorg wil niet reageren op vragen van De Monitor. Ook is niet duidelijk of het bedrijf haar werkwijze aan gaat passen.

Lees meer over

Gezondheid en zorg De Nieuwe Zorgwet
Verkenning Research Opnames Uitzending

59 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Traplift nodig? Of een verhoogd toilet? Dan moet u volgens de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) sinds januari bij de gemeente aankloppen. We duiken in de wereld van de nieuwe zorgwet. Ziet u...
Alles over dit onderzoek