Nieuwe meldingen na onze uitzending

dinsdag 28 april 2015 Leestijd: 1 min.

beugelbekkie_2 /

Stephanie Sint Nicolaas

Redacteur

stephanie.sintnicolaas@kro-ncrv.nl

dinsdag 28 april 2015 Leestijd: 1 min.

Na onze reportage over orthodontie krijgen we nieuwe meldingen over orthodontisten die geen offertes sturen op het moment dat ze met de behandeling beginnen. Een ouder mailt ons:

Bij onze orthodontist geen offerte gehad voor de beugel van onze zoon. Het traject zou met een half jaar tot een jaar klaar zijn. We zijn bijna 2 jaar verder. Onlangs werd er zonder overleg een onderbeugel geplaatst. Bij het vragen van nadere informatie was de assistente verbaasd dat de offerte in het dossier niet getekend was. Uiteindelijk gaf de senior assistent – de orthodontist was er zelf niet - schoorvoetend toe dat de communicatie niet goed was.

En meer mensen vragen zich af hoe je, als je wél een offerte krijgt, kunt controleren of die wel klopt. Een tipgever laat ons weten:

Onze zoon moest een beugel vanwege een overbeet. Je wordt ter plekke wel goed voorgelicht, maar alles gaat heel snel en thuis kijk je het pas goed door. Via e-mail heb ik nog wat 'kritische vragen' gesteld, het antwoord was enigszins pinnig. Voor de zekerheid de zorgverzekeraar gebeld voor deskundige hulp, maar de klantenservice was hoogst verbaasd dat ik ze belde. Zij konden daarin geen advies geven en 'je moest toch gewoon vertrouwen op de orthodontist'. Met wie kun je nu overleg plegen als leek en waar is nu een controlepunt voor de nota's die verzonden worden?

Een goed punt: Want waar kun je nu eigenlijk de rekening van je orthodontist checken? Tandartsenvereniging KNMT belooft in onze uitzending dat orthodontisten gestandaardiseerde informatie over verschillende beugels op hun website gaan plaatsen. Zodat het voor ouders van beugeldragers makkelijker wordt om te checken dat de rekening klopt.

We blijven dit dossier volgen. Heeft u tips over de beugelbehandeling van uw kind? Neem dan contact op met onze redactie.

Lees meer over

Gezondheid en zorg Orthodontie
Verkenning Research Opnames Uitzending

45 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Stephanie Sint Nicolaas Redacteur

Stephanie Sint Nicolaas voltooide na een bachelorstudie geschiedenis een master Journalistiek en Nieuwe Media. Ze werkte voor zowel radio (Radio 1) als voor verschillende journalistieke televisieprogramma's (Knevel en van den Brink, Rondom 10, Debat op 2, Altijd Wat). In haar vrije tijd fotografeert ze graag en net als in haar redactiewerk is het doel om bijzondere verhalen van mensen in beeld te brengen. Voor De Monitor deed ze research, en filmt en monteert ze nu video's voor social media.

Lees verder
@stephsint

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Een mond vol rechte tanden is tegenwoordig de norm. Maar wat kost een beugel eigenlijk? Ondanks een flinke tariefkorting voor orthodontisten stijgen de kosten per beugel. Hoe kan dat?
Alles over dit onderzoek