Nabestaande Rieky: ‘Wat ons is overkomen, dat gun je niemand’

zaterdag 12 september 2015 Leestijd: 1 min.

Naamloos /

Daan Jansen

Verslaggever

daan.jansen@kro-ncrv.nl

zaterdag 12 september 2015 Leestijd: 1 min.

Hans van der Velden overlijdt twee jaar geleden aan de gevolgen van longkanker. Hij werkt 30 jaar lang bij de beroepsbrandweer in Den Bosch. Als hij al jaren met pensioen is, wordt hij op 61-jarige leeftijd ziek. Twee jaar later overlijdt hij.

In ons onderzoek Ziek door mijn werk komen we in contact met zijn vrouw Rieky van der Velden. Zij vraagt zich af of de ziekte van haar man mogelijk door zijn werk is gekomen. En verder valt haar op dat hij niet de enige brandweerman van het Bossche brandweerkorps is die relatief jong ziek is geworden.

Presentator Teun van de Keuken gaat bij haar langs. Rieky van der Velden: 'Wat ons is overkomen, dat gun je niemand.'Uitzending beroepsziekten bij de brandweer

Zondag 13 september staat de gehele uitzending in het teken van beroepsziekten bij de brandweer (NPO 2, 22:35 uur). Heeft u tips in dit dossier? Meld het ons.

Lees meer over

Werk en inkomen Ziek door mijn werk
Verkenning Research Opnames Uitzending

Ziek door mijn werk

Research

Deel jouw ervaring 182 andere artikelen in onderzoek
Uitzending is geweest op maandag 27 april 22:05u, NPO2

586 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Daan Jansen

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

De Monitor onderzoekt de werkplek. In het verleden deden we onderzoek naar beroepsziekten en hoe het systeem op mensen met klachten reageert. Nu doen we onderzoek naar de kantoortuin.
Alles over dit onderzoek