Moegestreden Harold schikt na ongeval met verzekeraar: ‘Ik durfde niet eens te verhuizen’

dinsdag 05 april 2016 Leestijd: 1 min.

foto Harold van Heumen met Teun /

Marjolein Schut

Redacteur

marjolein.schut@kro-ncrv.nl

dinsdag 05 april 2016 Leestijd: 1 min.

Harold van Heumen wordt tijdens een motorrit op een provinciale weg frontaal aangereden door een automobilist die afslaat zonder richting aan te geven. Harold vindt dat het schadebedrag geen recht doet aan de geleden schade, maar besluit 7 jaar na het ongeval toch te schikken. Hij voelt zich moegestreden door discussies tussen de medisch adviseur van de verzekeraar en de medisch adviseur van zijn advocaat. De Monitor spreekt Harold voor het dossier Letselschade in het Drentse Odoorn.

Bij het ongeval wordt Harolds heup volledig verbrijzeld en breekt hij zijn pols. Zijn heup wordt na een tijd tobben en een moeizame revalidatie uiteindelijk vervangen door een kunstheup. Harold heeft nog steeds dagelijks last van het letsel. Hij is beperkt in zijn bewegingen en heeft chronische pijn. Door het ongeval kan hij nog maar een beperkt aantal uren werken voor zijn werkgever. Daarnaast is Harold een eigen coaching-praktijk aan het opzetten. Maar de oude wordt hij nooit meer.

Geen energie meer

Harolds zaak sleept jaren voort ondanks dat de aansprakelijkheid duidelijk is en een medische expertise vaststelt dat de klachten volledig aan het ongeval te wijten zijn. Zijn leven wordt er flink door beïnvloed. Zo durft hij jarenlang niet te verhuizen, omdat hij bang is dat het tegen hem gebruikt kan worden. Zo lang het schadebedrag niet is vastgesteld heeft Harold het gevoel dat hij met alles wat hij doet moet uitkijken voor de verzekeraar. Verzekeraars zeggen volgens Harold al gauw: ‘We vergoeden alleen op basis van de eerste situatie.’

Uiteindelijk stopt Harold met zijn strijd en kiest voor een schikking met de verzekeraar. Het schadebedrag is maar de helft van wat hij redelijk vindt, maar hij wil weer door met zijn leven: ‘Ik had de energie niet meer’.

Harold heeft bij de afhandeling van zijn letselschadezaak te maken met 2 verzekeraars. Zijn inzittendenverzekering van Centraal Beheer Achmea en de verzekeraar van de tegenpartij: ASR. ASR verwijst De Monitor door naar Centraal Beheer Achmea omdat zij de afhandeling van de zaak hebben gedaan. Centraal Beheer Achmea laat ons weten dat zij niet communiceren over individuele claims via de media.

Heb je soortgelijke ervaringen? Of heb je geschikt uit financiële noodzaak? Mail tip insturen of marjolein.schut@kro-ncrv.nl.

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Letselschade
Verkenning Research Opnames Uitzending

215 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Marjolein Schut Redacteur

Scherpzinnig researcher, wars van een-dimensionale verhalen. Ervaren in actualiteiten (Nieuwsuur), talkshows (oa Pauw & Witteman) en buitenland-series. Startpunt zijn persoonlijke verhalen, om vervolgens uit te zoomen en daar een scherp analyserend, journalistiek verhaal van te maken. Open blik, vind het belangrijk om een verhaal van verschillende kanten te bekijken en te ontleden. Elk onderwerp – ook ver weg van de Randstad - heeft voor mij potentie.

Lees verder
@schut_marjolein

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Het zal je maar gebeuren, je bent slachtoffer van een verkeersongeluk en hebt ernstige whiplashklachten. Maar de verzekeraar vertrouwt je niet en stuurt een prvédetective op je af die je sch...
Alles over dit onderzoek