Moeder verzet zich tegen frietkramen bij scholen

woensdag 07 januari 2015 Leestijd: 1 min.

Foto het scholiertje /

Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

bastiaan.hetebrij@kro-ncrv.nl

woensdag 07 januari 2015 Leestijd: 1 min.

Een patatje voor 1 euro of 1,10. Dat is patat in de aanbieding lijkt me. Want bij de Febo kost dat al 1,80.

  Beide foto’s zijn van een frietkraam vlak naast een middelbare school. Leerlingen worden gelokt met lage prijzen. Kent u meer van deze voorbeelden? Stuur ook een foto op.

Een aantal van onze tipgevers vindt dat de omgeving het kinderen moeilijker maakt gezond te eten.

De schooljeugd wordt verleid, zo schrijft Geral Jacobse Escabache op onze Facebookpagina.

Hier langs de schooljeugd route vind je lege zakken chips, lege energiedrank blikjes/flesjes, MC Donalds troep/verpakkingen en jawel, de gezonde bruine boterhammen, nog verpakt en wel weg gedonderd.

En Patrick Smulders komt met het volgende:

Misschien moet gezonde voeding goedkoper worden en ongezonde voeding duur zodat iedereen kan kiezen voor gezonde voeding?

We zijn gaan zoeken naar zo’n plek en kwamen uit bij oud-SP-raadslid Saba Sarfraz. Zij verzette zich in Almere tegen frietkramen in de buurt van scholen. Maar de gemeente greep niet in.

Wat vindt u van frietkramen bij scholen? Verbieden? Of is het ieders eigen verantwoordelijkheid? Uw tips en foto's zijn welkom!

Lees meer over

Jeugd en onderwijs Dikke Kinderen
Verkenning Research Opnames Uitzending

111 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Bastiaan Hetebrij Verslaggever

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Lees verder
@bhetebrij

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

We gaan op zoek naar de hoofdrolspelers in de strijd tegen obesitas. Onze vraag is of we het overgewicht bij jongeren wel goed aanpakken. Wat veroorzaakt overgewicht, welke maatregelen moeten genom...
Alles over dit onderzoek