Moeder geeft verjaardagscadeau dochter in onderpand

woensdag 20 januari 2016 Leestijd: 1 min.

Stadsbank van Lening_fietsje /

Sietze van Loosdregt

Samensteller

sietze.vanloosdregt@kro-ncrv.nl

woensdag 20 januari 2016 Leestijd: 1 min.

Voor het dossier Schulden interviewen we medewerker Rolf van de Stadsbank van Lening in Amsterdam. Hij vertelt over het meest schrijnende geval dat hij aan de balie kreeg: een moeder die de nieuwe fiets van haar dochtertje inleverde om de rekeningen te kunnen betalen. ‘Je ziet het kind echt in tranen uitbarsten: Het is mijn fietsje. Ik heb het net gekregen.

Bij de Stadsbank van Lening in Amsterdam kunnen mensen al 400 jaar goederen ‘belenen’ om de eindjes aan elkaar te knopen. Mensen leveren spullen in als onderpand voor een lening. Mobiele telefoons, gereedschap, sieraden, alles dat van waarde is.

De moeder van het meisje had kennelijk niets anders voorhanden dan de net nieuwe fiets van haar dochter. Rolf: ‘Dat meisje had net voor haar verjaardag een nieuw kinderfietsje gekregen. En die moeder moest wat rekeningen betalen. (…) Je kunt dan toch die mevrouw even met geld helpen. En ja, het is maar even zo.’

Komende zondag in De Monitor: De hoge prijs van schulden

Lees meer over

Werk en inkomen Schulden

We zoeken nog meer informatie over dit onderwerp. Help ons mee!

We spreken met diverse zzp'ers, schuldhulpverleners en advocaten voor ons onderzoek.

31 mensen vinden dit onderwerp interessant voor een uitzending

Dit artikel is geschreven door:

Sietze van Loosdregt Samensteller

Sietze van Loosdregt komt van het platteland. En dat zie je terug zijn werk. Zo maakte hij voor De Monitor uitzendingen over megastallen, de Q-koorts en windmolens. Maar ook over sociaal maatschappelijke thema’s als het onderwijs en de sociale dienst. Hij begon zijn werk in Hilversum bij het actualiteitenprogramma Netwerk, en werkte daarna onder meer voor de discussieprogramma’s Rondom 10 en Debat op 2.

Lees verder
@sietze_1

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Krijgen zzp'ers met schulden via gemeentes wel altijd de hulp waar ze recht op hebben?
Alles over dit onderzoek