Meldpunt Veilig Thuis wil in gesprek met scholen over wantrouwen

zondag 04 december 2016 Leestijd: 1 min.

Veilig thuis verrast over resultaten enquête /

Yvonne Verkaik

Redacteur

yvonne.verkaik@kro-ncrv.nl

zondag 04 december 2016 Leestijd: 1 min.

De voorzitter van het landelijk netwerk Veilig Thuis Tanno Klijn, reageert verrast als we hem de resultaten voorleggen van ons onderzoek in het dossier Kindermishandeling. Dat basisscholen weinig vertrouwen hebben in het melden van mishandeling is volgens hem een probleem en geen goed signaal. ‘Scholen zijn cruciaal bij de aanpak van kindermishandeling. Hier moeten we met elkaar over in gesprek,’ aldus Klijn.

De helft van de basisscholen vindt dat het meldsysteem onvoldoende werkt. En slechts 1 op 5 (21 procent) ziet duidelijk verbetering in de situatie van een kind nadat een melding is gedaan. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksplatform Reporter 2021 en De Monitor onder ruim 500 scholen. We confronteren Veilig Thuis met onze bevindingen.


**Uitzending vanavond**
Meer over het Dossier [Kindermishandeling](http://demonitor.ncrv.nl/kindermishandeling) vanavond in De Monitor. Met de ervaringsverhalen van verschillenden docenten en een uitgebreide reactie van Veilig Thuis. 22.35 uur op NPO 2. Tips? [demonitor@kro-ncrv.nl](mailto:demonitor@kro-ncrv.nl)

Lees meer over

Gezondheid en zorg Kindermishandeling
Verkenning Research Opnames Uitzending

458 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Yvonne Verkaik Redacteur

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Lees verder
@verkaiky

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Zo’n 120.000 kinderen in Nederland zijn het slachtoffer van kindermishandeling. Dat zijn ongeveer 533 basisscholen vol. Het oordeel van inspecteurs is iedere keer bedroevend: ‘We hebben...
Alles over dit onderzoek