Meldingen stromen binnen op Meldpunt Orthokosten

donderdag 26 maart 2015 Leestijd: 1 min.

Beugel 2_3 /

Stephanie Sint Nicolaas

Redacteur

stephanie.sintnicolaas@kro-ncrv.nl

donderdag 26 maart 2015 Leestijd: 1 min.

Ons onderzoek naar beugels gaat verder. Na de uitzending meldt zich een moeder van twee dochters met een beugel. Zij schrijft:

'Toen ik het een keer waagde om de ortho aan te spreken op het feit dat het beugeltraject van onze dochter twee jaar langer duurde dan gepland, was hij zwaar beledigd. Of ik niet wilde dat mijn dochter een mooi gebit kreeg en dat hij het ding er ook meteen uit bij kon halen. Het is technisch gezien een goede orthodontist. Het resultaat is prachtig. Maar kritische vragen kunnen niet gesteld worden.'

In hoeverre kun je als ouder van een kind met een beugel met de orthodontist in gesprek over de behandeling? Bij het Meldpunt Orthokosten dat we zijn gestart samen met de Consumentenbond, zijn inmiddels honderden tips binnen gekomen. Begin volgende week gaan we met de Consumentenbond om tafel om te kijken naar de inhoud van de tips. Op onze site dan meer ervaringsverhalen van ouders van beugeldragers.

Lees meer over

Gezondheid en zorg Orthodontie
Verkenning Research Opnames Uitzending

45 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Stephanie Sint Nicolaas Redacteur

Stephanie Sint Nicolaas voltooide na een bachelorstudie geschiedenis een master Journalistiek en Nieuwe Media. Ze werkte voor zowel radio (Radio 1) als voor verschillende journalistieke televisieprogramma's (Knevel en van den Brink, Rondom 10, Debat op 2, Altijd Wat). In haar vrije tijd fotografeert ze graag en net als in haar redactiewerk is het doel om bijzondere verhalen van mensen in beeld te brengen. Voor De Monitor deed ze research, en filmt en monteert ze nu video's voor social media.

Lees verder
@stephsint

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Een mond vol rechte tanden is tegenwoordig de norm. Maar wat kost een beugel eigenlijk? Ondanks een flinke tariefkorting voor orthodontisten stijgen de kosten per beugel. Hoe kan dat?
Alles over dit onderzoek