Longarts over gezondheid buschauffeur Theo van Wijnkoop: ‘Hij was niet de enige'

maandag 30 november 2015 Leestijd: 0 min.

Paul van Spiegel /

Yvonne Verkaik

Redacteur

yvonne.verkaik@kro-ncrv.nl

maandag 30 november 2015 Leestijd: 0 min.

Kan de dieseldamp waar Amsterdamse buschauffeurs aan hebben blootgestaan voor gezondheidsschade hebben gezorgd? Die vraag stellen we onszelf in het dossier Ziek door mijn werk. We komen in contact met gepensioneerd longarts Paul van Spiegel. Hij is 30 jaar hoofd van de longafdeling geweest in het Slotervaart ziekenhuis. En de behandelend arts van Theo van Wijnkoop.

Teun zoekt hem op en vraagt hem of het mogelijk is dat buschauffeurs ziek geworden zijn door het inademen van dieseldamp. En hoe zit het met de longaandoening van Theo van Wijnkoop? Kan die door zijn werk gekomen zijn?


Uitzending 6 december Ziek door mijn werk

Komende zondag meer over het verhaal van de buschauffeurs en de gevaren van dieseldamp. NPO2, 22:35 uur.

Lees meer over

Werk en inkomen Ziek door mijn werk
Verkenning Research Opnames Uitzending

Ziek door mijn werk

Research

Deel jouw ervaring 182 andere artikelen in onderzoek
Uitzending is geweest op maandag 27 april 22:05u, NPO2

586 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Yvonne Verkaik Redacteur

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Lees verder
@verkaiky

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

De Monitor onderzoekt de werkplek. In het verleden deden we onderzoek naar beroepsziekten en hoe het systeem op mensen met klachten reageert. Nu doen we onderzoek naar de kantoortuin.
Alles over dit onderzoek