LEKSTEDEwonen wint Preventiecup woninginbraak

donderdag 25 september 2014 Leestijd: 1 min.
Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

donderdag 25 september 2014 Leestijd: 1 min.

LEKSTEDEwonen heeft dinsdag de Preventiecup Woningcorporaties 2014 gekregen uit handen van Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie.preventiecup_2014_1_uitreiking.jpg

De Preventiecup is een wisseltrofee voor een goede aanpak van woninginbraken door woningcorporaties in Midden-Nederland. Unanieme winnaar is LEKSTEDEwonen met volgens de jury ‘een schoolvoorbeeld van de integrale aanpak en een goede samenwerking met gemeente, politie en bewoners.’

Gezamenlijke aanpak in Vianen

LEKSTEDEwonen toonde de minister via een inspirerend filmpje hoe zij de inbraken in Vianen gezamenlijk en intensief aanpakken: gemeente Vianen, politie, LEKSTEDEwonen en burgers. Een greep uit de aanpak met een breed pakket aan maatregelen: een aanpak in nauwe verbinding met huurders, extra aandacht voor senioren en hulpbehoevenden, het kosteloos plaatsen van barrièrestangen, actieve informatieverstrekking en samen met de gemeente en politie organiseren van preventie-avonden en clinics.

De resultaten zijn goed: zo is het aantal woninginbraken in Vianen met 17% gedaald in de periode januari-augustus 2014 (ten opzichte van vorig jaar). Op www.lekstedewonen.nl is de winnende inzending te zien, zowel de volledige film als de trailer van “Dé sleutel tegen woninginbraak!”

Lees hier verder (u wordt doorgelinkt naar Het Kontakt).

Bron: Het Kontakt

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Meldpunt Woninginbraak
Verkenning Research Opnames Uitzending

Meldpunt Woninginbraak

Uitzending

Deel jouw ervaring 17 andere artikelen in onderzoek

94 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Woninginbraak is een hardnekkig probleem. Inbrekers worden zelden gepakt, laat staan veroordeeld. De Monitor onderzoekt hoe dit kan.
Alles over dit onderzoek