Lees hier reacties van politiemensen

donderdag 24 oktober 2013 Leestijd: 1 min.
Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

donderdag 24 oktober 2013 Leestijd: 1 min.

Ook politiemensen reageren op onze oproep. Ze leggen uit dat ze bij een aangifte eerst kijken hoe ernstig de zaak is. Daarna is van belang of er een dader in beeld is, of mogelijk andere sporen, zoals videobeeld. Bij de meeste aangiftes zijn die er niet, zegt een anonieme rechercheur. En daar kan de politie dus niets mee.

Dan blijven nog steeds veel bruikbare aangiftes over. Die worden verdeeld in 4 stapels, van topprioriteit naar minder belangrijk. De eerste groep wordt als eerste afgehandeld. De onbehandelde aangiftes komen uiteindelijk op de plank. En dat zijn er een heleboel. Eén bron schrijft het volgende: "Die zaken worden dus eigenlijk beëindigd. Maar de aangever hoort daar niets van. En dat kan niet." Een andere politiebron vraagt zich af of de burger dat wel moet willen. Want dat terugbellen kost veel tijd, en dat gaat weer af van opsporing. Hieronder een greep uit de (anonieme) reacties.

Update 1 november: De afgelopen weken hebben tientallen politiemedewerkers zich bij ons gemeld met hun ervaring over het behandelen van aangiftes. We kregen een opvallende mail van een anonieme politieman. "Door een blijvend gebrek aan capaciteit kunnen we niet zo heel veel meer."

Heeft u ook ervaring met het behandelen van aangiftes? Laat het ons weten!

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Politie, waar is mijn aangifte?
Verkenning Research Opnames Uitzending

Politie, waar is mijn aangifte?

Uitzending

Deel jouw ervaring 58 andere artikelen in onderzoek

568 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Van alle aangiftes die bij de politie worden gedaan, leidt maar 5% tot een veroordeling. Hoe kan dit? Wat gebeurt er met de aangiftes bij de politie? En hoe eenvoudig en veilig is het om aangifte t...
Alles over dit onderzoek